Specialitka z Italie

Na 4 porce krému nechte ve studené vodě změknout 6 listů želatiny. Podélně rozkrojte vanilkový lusk, dřeň vydlabejte nožem. Přidejte 500 g smetany a 70 g cukru a všechno přiveďte k varu.

Potřebné potraviny pro přípravu

Na 4 porce krému: 6 listů želatiny, vanilkový lusk, 500 g smetany, 100 g cukru, 4 formičky (asi po 140 ml), 500 g větších jahod, 4 polévkové lžíce marsaly, čerstvá máta k ozdobení

Příprava lahodného dezertu 1. část

Na 4 porce krému nechte ve studené vodě změknout 6 listů želatiny. Podélně rozkrojte vanilkový lusk, dřeň vydlabejte nožem. Přidejte 500 g smetany a 70 g cukru a všechno přiveďte k varu. Poté směs sundejte z plotny a nechte zchladnout. Želatinu rozmačkejte a rozpusťte ve smetaně s cukrem.

Příprava lahodného dezertu 2. část

Vyjměte vanilkový lusk. Hmotu nalijte do 4 formiček (asi po 140 ml), postavte do chladu ztuhnout (během čekání si můžete přečíst Abecedu jídla pro zdraví...), nejlépe přes noc. Hodinu před servírováním nakrájejte na čtvrtky 500 g větších jahod a naložte je do 4 polévkových lžic marsaly a 30 g cukru. Krém uvolněte od krajů formiček pomocí dlouhého nože.

Příprava lahodného dezertu 3. část

V širokém hrnci přiveďte k varu menší množství vody a poté ji vypněte. Formičku jednu za druhou opatrně na pár sekund ponořte až po okraj do horké vody, abyste mohli krém z formiček bez problémů vyklopit. Formička s náplní ale nesmí zůstat ve vodě příliš dlouho, aby se krém neroztekl.

Příprava lahodného dezertu 4. část

Smetanový krém opatrně vyklopte na dezertní talířky. Pokud některý z nich nepůjde vyklopit, opatrně si pomozte příborovým nožem s oblou špičkou. Jahodami marinovanými v marsele ozdobte talířek okolo krému a pokapte je marinádou. Podle chuti můžete pokrm dozdobit čerstvou mátou (okořeňte si život...).

Právní prohlášení: Obsah internetového magazínu i jednotlivé jejich prvky jsou právně chráněny. Jakékoli užití spočívající v kopírování a/nebo napodobování obsahu a/nebo prvku tohoto internetového magazínu bez výslovného souhlasu provozovatele internetového magazínu je protiprávní, porušující práva společnosti k autorskému dílu a databázi a zakládající nekalosoutěžní jednání. Neoprávněným užitím obsahu a/nebo prvku interntového magazínu může dojít též k naplnění skutkové podstaty trestného činu porušení předpisů o pravidlech hospodářské soutěže dle § 248 trestního zákoníku a/nebo trestného činu porušení autorského práva, práv souvisejících s právem autorským a práv k databázi dle § 270 trestního zákoníku, za jejichž spáchání může být uložen trest zákazu činnosti, propadnutí věci nebo jiné majetkové hodnoty nebo trest odnětí svobody. Pokud máte o užití obsahu a/nebo prvku internetového magazínu zájem, kontaktujte redakci internetového magazínu. id7948 (dobra-kucharka.cz#6187)


Přidat komentář