Pstruh v těstíčku

Pstruh je vynikající sladkovodní ryba, která je pochoutkou v každé úpravě. V létě se dosti často připravuje venku na grilu. Doma ji můžete vyzkoušet například smaženou v těstíčku.

Jak vybírat pstruha?

Ne každý má to štěstí, že si sám uloví** čerstvé pstruhy**. Většinou si pstruha koupíte v rybárně nebo mraženého v supermarketu. Barva masa by měla být bílá s tmavšími okraji. Pstruh by neměl jevit známky, že byl již jednou rozmrazen.

Jak chutná pstruh?

Chuť masa jednotlivých pstruhů velice závisí na kvalitě vody v prostředí, ze kterého pstruh pochází. Pokud je pstruh chován v čisté vodě, je jeho maso velice** jemné**, chutné a lze ho lehce oddělit od kosti. Vlastně se dá říci, že bez problémů vyloupnete celou páteř.

Proč jíst pstruha?

Ačkoliv jde o sladkovodní rybu, tak jeho konzumace prospívá oběhovému ústrojí, omezuje riziko infarktu, posiluje obranyschopnost organismu, pomáhá k formování štíhlé postavy a také omezuje vznik rakoviny trávicího ústrojí. Výhodou pstruha je také to, že k nám neputuje přes půl světa, ale jeho cesta ze sádky ke spotřebiteli je opravdu krátká a rychlá. To zaručuje jeho čerstvost.

Jak smažit pstruha v těstíčku?

Pstruha je dobré před smažením namočit na 15 minut do studeného mléka. Pstruh pak bude chutnější. Aby těstíčko neodpadávalo, je nutné pstruha dobře osušit. Pstruha v těstíčku vkládejte do dobře rozehřátého oleje a pak teplotu snižte a zvolna smažte, aby se pstruh dobře prosmažil.

Pstruh smažený v těstíčku

Budete potřebovat: koření na ryby, 2 ks pstruha, sůl, mletý kmín, 125 ml mléka, 40 g oleje, 30 g hladké mouky, 1 vejce.

Postup: Z očištěného pstruha udělejte dva filety, nasolte je, okořeňte kořením na ryby a lehce mletým kmínem. Z mléka, mouky a vejce si připravte těstíčko, ve kterém filety obalte a ihned je smažte v rozpáleném oleji dozlatova. Podávejte nejlépe s bramborovou kaší a zeleninovým salátem.

Pstruh v pivním těstíčku

Budete potřebovat: 4 filety ze pstruha, 1 citron, sůl, bílý pepř, 200 ml světlého piva, 4 lžíce hladké mouky, 1 vejce, 50 g tvrdého sýra, 3 stroužky česneku, čerstvé oregano, sůl a olej na smažení.

Postup: Pstruha pokapejte citronem a nechte odležet. Mezitím si připravte těstíčko z piva, vejce, mouky, nastrouhaného sýra, prolisovaného česneku a nadrobno nasekaného oregana. Odležené filety osolte, opepřete a obalte v těstíčku. Na pánvi rozehřejte olej a filety v něm dozlatova usmažte. Osušte je na papírové utěrce a podávejte s bramborovou kaší a zeleninovým salátem.

Italský pstruh v těstíčku

Budete potřebovat: 1 kg filetů ze pstruhů, 100 g strouhaného parmazánu, 2 malá vejce, hrst sekané petrželky, šťávu z půlky citronu, hladkou mouku na obalení, 1 citron, olej na smažení, sůl.

Postup: Z parmazánu a vajec našlehejte vidličkou těstíčko, přidejte petrželku a citronovou šťávu. Filety ze pstruha nejprve obalte v mouce, pak je po obou stranách ponořte do těstíčka a ihned smažte v rozpáleném oleji dozlatova. Podávejte s bramborem a salátem.

Právní prohlášení: Obsah internetového magazínu i jednotlivé jejich prvky jsou právně chráněny. Jakékoli užití spočívající v kopírování a/nebo napodobování obsahu a/nebo prvku tohoto internetového magazínu bez výslovného souhlasu provozovatele internetového magazínu je protiprávní, porušující práva společnosti k autorskému dílu a databázi a zakládající nekalosoutěžní jednání. Neoprávněným užitím obsahu a/nebo prvku interntového magazínu může dojít též k naplnění skutkové podstaty trestného činu porušení předpisů o pravidlech hospodářské soutěže dle § 248 trestního zákoníku a/nebo trestného činu porušení autorského práva, práv souvisejících s právem autorským a práv k databázi dle § 270 trestního zákoníku, za jejichž spáchání může být uložen trest zákazu činnosti, propadnutí věci nebo jiné majetkové hodnoty nebo trest odnětí svobody. Pokud máte o užití obsahu a/nebo prvku internetového magazínu zájem, kontaktujte redakci internetového magazínu. id7981 (dobra-kucharka.cz#9994)


Přidat komentář