Pstruh na másle

Ruku na srdce, máme-li možnost výběru pokrmu, ať už doma, nebo v restauraci, padne naše volba na rybu? Možná je to z důvodu existence kostí a typického rybího odéru. Vzdáním se rybí pochoutky však ochuzujeme naše tělo i duši.

Rybí maso, jako takové, je lehce stravitelné. Samozřejmě však do jisté míry závisí i na druhu ryby a následně její úpravě. Při zvolení tučné ryby a ještě k tomu připravené smažením, bychom mohli mít i těžkou noc. A to je právě ono, celá řada z nás se vždy „potká“ s rybou na vánočním talíři, a to v podobě smaženého řízku. Není tedy na jednu stranu divo, že ryby pak moc nevyhledáváme.

Ovšem z ryb se dají připravovat i jiné, lahodné recepty, po kterých nás rozhodně žaludek zlobit nebude.

Pstruh na másle – ingredience

Níže uvedený recept je pro jednoho strávníka. Pokud budete připravovat pstruha pro více jedlíků, stačí ingredience navýšit dle konkrétního počtu.

Pro jednu osobu budete potřebovat jednoho pstruha, 30g sekaných mandlí, jeden až tři plátky másla, směs rybího koření, olivový olej, sůl.

Pstruh na másle – recept krok za krokem

Nejprve si připravte pstruha. Nejlepší je mít pstruha čerstvého. V případě „nouze“, můžete však zakoupit i pstruha mraženého.

Pokud jste sehnali, zakoupili čerstvého pstruha, pak ho vykuchejte. Jsou však prodejny, kde Vám i rybu vykuchají. Jakmile je ryba vykuchaná, pak ji pečlivě omyjte, a to z vnější strany i vnitřní. Následně ho lehce osolte, opět ze všech stran.

Do vnitřku pstruha vložte** plátky másla**. Pak pstruha okořeňte speciální směsí** rybího koření**.

Vezměte si vhodnou pánev, vlijte olivový olej a pstruha vložte na rozpálenou pánvičku s olejem. Pstruha smažte po dobu cca dvaceti minut. Těsně před koncem doby smažení, posypte pstruha nasekanými plátky, kousky mandlí.

Poté pstruha opatrně z pánve vyjměte a na talíři zakápněte citronem, či dejte plátky citronu k rybě. Ryba by se měla jíst teplá, a tak ji, pokud to je možné, ihned podávejte.

Možnosti přípravy pstruha na másle

Výše jsme uvedli jeden ze způsobů přípravy pstruha na másle, tj. usmažení. Pstruha na másle však také můžete připravit** formou pečení**. V tom případě si vezmete pekáček či hrnec, a to takový, abyste k němu měli i pokličku.

Vhodná příloha k pstruhu na másle

A jaká příloha bude nejvhodnější? Zvolit můžete buď jemnou domácí bramborovou kaši, nebo vařené brambory.

K pokrmu můžete také připravit zeleninový salát, například z různých druhů salátů, nebo čekankový, rajčatový, aj.

Rychlá a snadná příprava mandlí pro recept

Také u** mandlí** máte možnost volby, buď si dáte trochu té práce a připravíte si je sami, nebo je můžete zakoupit již oloupané a nasekané ve specializované prodejně. Při druhé volbě sice ušetříte nějaký ten čas, ale ne finance. A přitom je příprava mandlí tak snadná, když víte, jak na to.

Dejte si vařit vodu, třeba v rychlovarné konvici. Mandle vsypte do misky a spařte uvařenou vodou. Vyčkejte zhruba pět minut a mandle prolijte vodou studenou. Dejte si vařit ještě jednou vodu a podruhé mandle spařte. Poté ihned mandle slijte a loupání slupek půjde jedna radost. No a pak již stačí jen mandle nasekat. Takto si můžete mandle předpřipravit i do zásoby, třeba pro mazanec, vánočku.

Právní prohlášení: Obsah internetového magazínu i jednotlivé jejich prvky jsou právně chráněny. Jakékoli užití spočívající v kopírování a/nebo napodobování obsahu a/nebo prvku tohoto internetového magazínu bez výslovného souhlasu provozovatele internetového magazínu je protiprávní, porušující práva společnosti k autorskému dílu a databázi a zakládající nekalosoutěžní jednání. Neoprávněným užitím obsahu a/nebo prvku interntového magazínu může dojít též k naplnění skutkové podstaty trestného činu porušení předpisů o pravidlech hospodářské soutěže dle § 248 trestního zákoníku a/nebo trestného činu porušení autorského práva, práv souvisejících s právem autorským a práv k databázi dle § 270 trestního zákoníku, za jejichž spáchání může být uložen trest zákazu činnosti, propadnutí věci nebo jiné majetkové hodnoty nebo trest odnětí svobody. Pokud máte o užití obsahu a/nebo prvku internetového magazínu zájem, kontaktujte redakci internetového magazínu. id7963 (dobra-kucharka.cz#9934)


Přidat komentář