Palačinky na slano

Palačinkové variace znáte možná spíše v té sladší formě. Ovšem ty slané prvky mají variabilit co do zhotovení. Podívejte se na to, jak si můžete připravit chutné palačinky ve slané podobě.

Palačinka je jednoduchý pokrm, který ovšem může být i velmi chutný a lze z něj vytvořit i labužnickou variaci. Je to totiž „jen" těsto. A to těsto dává určitý neutrální tón mixu chutí. Je to podobné jako s pečivem. Pokud si dáváte třeba párky, tak jejich chuť také jemníte rohlíkem či chlebem. Stejně tomu může být i u palačinek. Ať už se jedná o sladké nebo slané variace, tak můžete zažít neotřelý mix chutí, ovšem je zapotřebí tam mít právě onen neutrální prvek. Pokud si dáte hromadu cibule, česneku a špenátu, tak to spíše nebudete jíst samotné, jelikož by byla chuť výrazná.** Palačinka** ale vše zjemní a vy poznáte novou chuť. Pojďme tedy do kuchyně.

Jak připravit palačinky?

Až už připravujete sladkou nebo slanou palačinku, tak základ je vždy stejný. Žádné koření navíc ani třeba cukr, pokud se jedná o sladkou variantu. Mléko, vejce, mouka a sůl. Tyto ingredience smícháte dohromady až se vám vytvoří tekuté těsto, které má je trochu táhlejší konzistenci. Na pánvi si rozehřejete dostatečně olej (ale zase se z něj nesmí kouřit) a vlijete těsto do pánve. Dostatečně jej rozprostřete po celé ploše a snažte se o co nejtenčí strukturu, to je pak ta správná palačinka. Až je z jedné strany opečená, tak ji můžete obrátit, ovšem ty pravé tenké se rychle propečou samy. Pak můžete naplňovat.

Jaké jsou náplně na slané palačinky?

Slané variace jsou opravdu v nepřeberném množství. Jako základ se využívají špenátové náplně, což je klasický listový špenát opečený s cibulí či česnekem. Pak se nabízí jemně rozpuštěný sýr třeba s opečeným kuřecím masem. Vůbec masové směsi jsou užívané. Lze připravit klasické opečené maso třeba s cibulí, ale můžete mít i náplň jako do tortily – salát, maso, rajče a dresink. Pak si můžete dát náplň dle mezinárodní kuchyně. Efekt Mexika dodají fazole, kari vám připomene Indii, lze udělat variaci na kung pao, kdy více omáčky zahustíte solamylem. Nebojte se ani brokolice či jiných náplní, které třeba evokují vegetariánské jídlo. Palačinky můžete přiostřit i kořením. V této fázi někteří lidé využívají koření i do těsta samotného, ale jedná se spíše o barevný efekt než o požitek z chutí. Za zmínku pak stojí ještě variace s kyselým zelím a uzeným masem.

Palačinky jsou jednoduchým jídlem, které je ovšem velmi vznosné. I když vám jejich příprava zabere málo času, tak to neznamená, že se odbýváte. Naopak, je to velmi flexibilní pokrm, zejména ten slaný, kdy si můžete kombinovat různé chutě a dopřávat si. Experimentujte, sbírejte recepty a používejte fantazii.

Právní prohlášení: Obsah internetového magazínu i jednotlivé jejich prvky jsou právně chráněny. Jakékoli užití spočívající v kopírování a/nebo napodobování obsahu a/nebo prvku tohoto internetového magazínu bez výslovného souhlasu provozovatele internetového magazínu je protiprávní, porušující práva společnosti k autorskému dílu a databázi a zakládající nekalosoutěžní jednání. Neoprávněným užitím obsahu a/nebo prvku interntového magazínu může dojít též k naplnění skutkové podstaty trestného činu porušení předpisů o pravidlech hospodářské soutěže dle § 248 trestního zákoníku a/nebo trestného činu porušení autorského práva, práv souvisejících s právem autorským a práv k databázi dle § 270 trestního zákoníku, za jejichž spáchání může být uložen trest zákazu činnosti, propadnutí věci nebo jiné majetkové hodnoty nebo trest odnětí svobody. Pokud máte o užití obsahu a/nebo prvku internetového magazínu zájem, kontaktujte redakci internetového magazínu. id7960 (dobra-kucharka.cz#9888)


Přidat komentář