Nudlová pánev

Milovníci těstovin a masa si mohou dopřávat nespočet chuťových variací. Těstoviny i maso dohromady je možné smažit, vařit, zapékat. Aby však výsledný pokrm nedopadl, jako když pejsek pekl s kočičkou dort, je zapotřebí vhodně zkombinovat ingredience.

Již máte Vy i strávníci dost šunkofleků či špaget na všechny možné způsoby? Vyzkoušejte nudlovou pánev. Překvapí Vás snadná a rychlá příprava pokrmu, stejně jako jeho výsledný efekt. Za necelou hodinku si můžete pochutnávat na křupavém masíčku společně s opékanými nudlemi na zelenině.

Nudlová pánev – ingredience

Pro čtyři porce nudlové pochoutky budete potřebovat 500g kuřecích prsních řízků, balení čínských nudlí, 2 velké mrkve, 1 pórek, sójovou omáčku, olej, sůl, směs koření na čínu, kari koření, chilli koření, bílé víno.

Nudlová pánev – recept

Nejprve si omyjte** kousky kuřecího masa**. Nakrájejte si je na malé kostičky, vložte do misky a přidejte kari koření, směs koření na čínu a zakapejte sójovou omáčkou. Nechte v chladničce chvíli odležet. Zatímco bude maso odpočívat, omyjte a očistěte si mrkve a pórek. Mrkev nastrouhejte na hrubém struhadle. Pórek na kolečka.

Vezměte si dostatečně velkou pánev, do které se vejde nejen maso, ale také zelenina a čínské nudle. Na pánev nalijte olej. Jakmile bude olej rozpálený, vložte do pánvičky naložené kuřecí maso i s omáčkou. Maso opékejte zhruba 15 minut. Poté přidejte do pánve nastrouhanou mrkev, nakrájený pórek, podlijte bílým vínem, přidejte ještě sójovou omáčku a duste pod pokličkou. Duste tak dlouho, dokud se víno i omáčka nevypaří a mrkev nezíská vzhled, jako když se připravuje dušená mrkev. Ideální je, když je zelenina osmažená, tj. veškeré tekutiny jsou vypařené a zelenina dostane více, než nazlátlý vzhled. Pozor, při dušení zeleninu a maso promíchávejte, aby se Vám směs nepřichytla a nepřipálila.

Mezitímco se Vám bude maso a zelenina dusit, připravte si čínské nudle. Vezměte si velký hrnec, dejte si vařit vodu. Jakmile začne voda vařit, osolte ji a vložte do hrnce balíček čínských nudlí. Vařte je pouze po dobu dvou minut. Pak je ihned proceďte a přidejte k hotovému dušenému masu se zeleninou. Směs masa, zeleniny a nudlí opatrně míchejte a společně opékejte po dobu cca 5 až 10 minut, aby došlo ke spojení veškerých chutí.

A máte hotovo. Můžete servírovat na talíře. Ten, kdo má rád ostřejší chutě, může ještě pokrm před servírováním dochutit chilli kořením.

Vhodná příloha k nudlové pánvi

Nudlová pánev sama o sobě nepotřebuje žádné přílohy, protože veškeré ingredience jsou spojené v jednom. K pokrmu se však výtečně hodí vychlazené bílé víno, nebo sklenice piva.

Nudlovou pánev je možné připravovat na nejrůznější variace, nejen s uvedenou zeleninou. Vyzkoušet také můžete papriku, rajčata, jarní cibulku. Přidat však také můžete žampiony, nebo hlívu ústřičnou. A místo kuřecího masa, můžete zvolit maso vepřové, hovězí, nebo králičí.

Vyzkoušejte tento recept a uvidíte, že Vaši strávníci Vám budou skládat hold a budou se ptát, zda na pánvi ještě nezůstala nějaká ta porce. Tak, jak existuje tzv. žravá buchta, se dá i tento recept řadit k velmi jedlým.

Nezbývá než popřát dobrou chuť.

Právní prohlášení: Obsah internetového magazínu i jednotlivé jejich prvky jsou právně chráněny. Jakékoli užití spočívající v kopírování a/nebo napodobování obsahu a/nebo prvku tohoto internetového magazínu bez výslovného souhlasu provozovatele internetového magazínu je protiprávní, porušující práva společnosti k autorskému dílu a databázi a zakládající nekalosoutěžní jednání. Neoprávněným užitím obsahu a/nebo prvku interntového magazínu může dojít též k naplnění skutkové podstaty trestného činu porušení předpisů o pravidlech hospodářské soutěže dle § 248 trestního zákoníku a/nebo trestného činu porušení autorského práva, práv souvisejících s právem autorským a práv k databázi dle § 270 trestního zákoníku, za jejichž spáchání může být uložen trest zákazu činnosti, propadnutí věci nebo jiné majetkové hodnoty nebo trest odnětí svobody. Pokud máte o užití obsahu a/nebo prvku internetového magazínu zájem, kontaktujte redakci internetového magazínu. id7979 (dobra-kucharka.cz#9987)


Přidat komentář