Nakládaný hermelín - recept

Hermelín podélně rozkrojte a potřete směsí prolisovaného česneku a grilovacího koření. Nakrájejte nadrobno cibuli rozdělte ji na pět dílů. Na dno zavařovací sklenice rozprostřete jeden díl cibule, plátek Hermelínu a zakápněte Tabascem.

Nakládaný hermelín s feferonkami

Ingredience

2 hermelíny, 2 cibule, 3 stroužky česneku, feferonky, grilovací koření, Tabasco, olivový olej

Nakládaný hermelín - postup

Hermelín podélně rozkrojte a potřete směsí prolisovaného česneku a grilovacího koření. Nakrájejte nadrobno cibuli rozdělte ji na pět dílů. Na dno zavařovací sklenice rozprostřete jeden díl cibule, plátek Hermelínu a zakápněte Tabascem. Na Hermelín dejte další díl cibule, znovu zakápněte Tabascem a takto postupujte dokud nebude sklenice plná. Mezi vzniklá místa vkládejte feferonky. Nakonec vše zalijte směsí oleje a grilovacího koření. Láhev zavřete a uložte na čtyři až pět dní do chladu.

Nakládaný hermelín s chilli papričkami

Ingredience

2 hermelíny, 2 stroužky česneku, chilli papričky, chilli koření, bobkový list, tymián, celý pepř, nové koření, olej

Postup

Připravte si směs z jednoho rozmačkaného česneku a chilli koření, touto směsí potřete půlku podélně rozříznutého hermelínu a přiklopte druhou půlkou. Hermelíny naskládejte do lahve od okurek až po samý okraj a do vzniklých mezer vložte chilli papričky. Jednotlivá patra prokládejte bobkovým listem. Na pánvi rozehřejte trochu oleje a přidejte koření (bobkový list, tymián, celý pepř, nové koření), které trochu prohřejte. Jakmile olej zchladne, nalejte jej na hermelíny a láhev dolejte čistým olejem. Po čtyřech až pěti dnech můžete hermelín konzumovat. Nejlepší je k pivu a vínu.

Právní prohlášení: Obsah internetového magazínu i jednotlivé jejich prvky jsou právně chráněny. Jakékoli užití spočívající v kopírování a/nebo napodobování obsahu a/nebo prvku tohoto internetového magazínu bez výslovného souhlasu provozovatele internetového magazínu je protiprávní, porušující práva společnosti k autorskému dílu a databázi a zakládající nekalosoutěžní jednání. Neoprávněným užitím obsahu a/nebo prvku interntového magazínu může dojít též k naplnění skutkové podstaty trestného činu porušení předpisů o pravidlech hospodářské soutěže dle § 248 trestního zákoníku a/nebo trestného činu porušení autorského práva, práv souvisejících s právem autorským a práv k databázi dle § 270 trestního zákoníku, za jejichž spáchání může být uložen trest zákazu činnosti, propadnutí věci nebo jiné majetkové hodnoty nebo trest odnětí svobody. Pokud máte o užití obsahu a/nebo prvku internetového magazínu zájem, kontaktujte redakci internetového magazínu. id7944 (dobra-kucharka.cz#5942)


Diskuze a zkušenosti

michaela | 30.06.2009 18:31
nakladany hemelin zajimalo by me,jak dlouho vydrzi nakladany hermelin.

Petr V | 03.07.2009 22:51
Trvanlivost hermelínu Na nakládaní hermelínu je dobré použít hermelín, který má alespoň 14 dnů do data spotřeby. Po naložení je trvanlivost hermelínu cca 45 - 60 dnů.


Přidat komentář