Mexická ohnivá pánev

Mexická kuchyně se vyznačuje pikantností a zajímavými kombinacemi surovin. Zkusili jste někdy recepty této kuchyně? Ať už je odpověď jakákoliv, tak poznejte tajemství ohnivé pánve.

Koření, tabasco, fazole, tortily, fajitas, guacamole nebo třeba tacos. Tato jídla se vyznačují unikátním spojením pikantnosti a jemnosti. Třeba vysoce kořeněné maso v tortile lze ozvláštnit jemnou smetanou. Také nechybí zelenina. Jen si třeba vzpomeňte na mexický guláš. I ten je pikantnější než variace z našich končin. Co vám vlastně mexická kuchyně nabízí?

Předně se jedná o zdravou stravu, která je navíc i sytá. Pokud vás zajímá, jak je to třeba s energetickým příjmem, tak se jedná o větší zátěž než třeba italské těstoviny, ovšem na české knedlíky zase tato latinskoamerická gastronomie nemá. Navíc ona pikantní chuť v jídlech má své kouzlo. Ostré přísady totiž lépe spalují. Třeba u některých modelek je známo, že pravidelně konzumují tabasco, aby spálily více tuků, tudíž si to dávají skoro na všechno jídlo nebo jen samostatně ucucávají. Sice jsme zašli dále, než do gastronomie, ale i toto je ten efekt. Pojďme ale zpět k mexické kuchyni.

Tamní pokrmy jsou pestré, chutné a zdravé. Je to dáno tím, že se zde příliš nepoužívá tuk, jídlo se zpracovává rychle a obsahuje i hodně zeleniny. Důležitá je i čerstvost. Pokrmy vás pak zasytí, takže nemáte přes den hlad.

Podívejme se tedy na jedno z jídel z Mexika a sice –** ohnivou pánev**.

Mexická ohnivá pánev – suroviny

K tomuto pokrmu potřebujete 30 dkg masa. Záleží na vás, jestli holdujete vepřovému, kuřecímu nebo hovězímu. Pak si vezměte 1 lžíci oleje, 2 lžíce rajčatového protlaku, 1 plechovku červených fazolí v chilli nálevu, dále pak vezměte jednu paprikovou klobásu, 1 plechovku kukuřice, 1 pórek, 3 stroužky česneku, 1 papriku a směs koření (nejlépe takové, které je označeno mexickým, v podstatě to ale může být chilli).

Mexická ohnivá pánev – recept

Nejprve si pokrájejte maso na menší kousky a stejně tak i zeleninu. Maso obalte ve směsi koření. Pak na pánvi rozehřejte olej, na kterém zprudka opečete maso. Přidejte zeleninu jako je pórek a paprika a na mírném ohni, nechte vše změknout. Poté přidejte ke směsi i na krájenou klobásu, plechovku fazolí i s omáčkou a také přihoďte kukuřici. Na závěr přidejte rajčatový protlak a prolisovaný česnek, aby byl na chuti znát. Pak už jen vše prohřejte, aby se promísily chutě. Tento pokrm můžete podávat nejlépe s pečivem, ovšem klidně lze využít i rýži nebo těstoviny, někdo si na omáčku dává ještě strouhaný sýr.

Výhodou tohoto receptu je i fakt, že nezabere moc času. Tím pádem můžete mít chutné jídlo za krátkou dobu a uvidíte, že i tak můžete mít chutný oběd či večeři, ovšem jsou i tací, kteří se hned nakopnou ostrou snídaní.

Právní prohlášení: Obsah internetového magazínu i jednotlivé jejich prvky jsou právně chráněny. Jakékoli užití spočívající v kopírování a/nebo napodobování obsahu a/nebo prvku tohoto internetového magazínu bez výslovného souhlasu provozovatele internetového magazínu je protiprávní, porušující práva společnosti k autorskému dílu a databázi a zakládající nekalosoutěžní jednání. Neoprávněným užitím obsahu a/nebo prvku interntového magazínu může dojít též k naplnění skutkové podstaty trestného činu porušení předpisů o pravidlech hospodářské soutěže dle § 248 trestního zákoníku a/nebo trestného činu porušení autorského práva, práv souvisejících s právem autorským a práv k databázi dle § 270 trestního zákoníku, za jejichž spáchání může být uložen trest zákazu činnosti, propadnutí věci nebo jiné majetkové hodnoty nebo trest odnětí svobody. Pokud máte o užití obsahu a/nebo prvku internetového magazínu zájem, kontaktujte redakci internetového magazínu. id7984 (dobra-kucharka.cz#9997)


Přidat komentář