Palačinky na sladko

Obměnu palačinek známe především v jejich sladké variantě. Co si ale můžete dopřát kromě marmelády? Jaké jsou ty pravé palačinky a které zásady platí pro jedinečnou chuť? Pojďte vařit.

Palačinky jsou asi jedním z prvních jídel, které se lidé učí vařit (a u leckoho se zůstane tedy jen u toho). Spousta lidí ovšem používá různé receptury, čímž se od tradičního receptu oddalují. Někde pro větší nadýchanost přidává kypřící prášek, ovšem to už se blíží podobě lívanců. Jiní lidé zase dělají příliš silné těsto pro větší chuť, ovšem delikatesa tkví v tenounkém těstě stejně jako když dělíte pizzu nebo ovocné knedlíky. Jak se dělají ty pravé palačinky?

Jak udělat palačinku?

Základem je mouka, vejce, špetka soli a mléko. Spousta lidí přidává do těsta cukr, ovšem není ryzí základ. Z těchto ingrediencí se vymíchá hladké těsto, které má poměrně tekutou strukturu, aby se zbytečně netvořila silná vrstva. Na pánvi se dobře rozehřeje olej a na něj se rozprostře po celé ploše těsto. Pokud má dobrou konzistenci, tak se samo vylije do všech stran, jindy mu musíte pomoci sběračkou. Je ale zapotřebí jednat rychle, protože těsto okamžitě reaguje a rychle se opéká.

Možná máte zkušenosti s tím, že se vám první palačinka nepovede. Není to nic nenormálního, stává se to. Až máte palačinky hotové, tak se připravují náplně.

Náplně do palačinek

Klasika jako je marmeláda nikdy neurazí. Zkuste ale třeba meruňkovou kombinovat i s čerstvými meruňkami a celé to posypte cukrem. Velmi oblíbené je i jablečné pyré se skořicí. A také se nabízí tekutá čokoláda, kokos nebo oříšky a cukr. Samotnou kapitolou jsou** palačinky se zmrzlinou, šlehačkou, ovocem** a případně i přelivem jako je vanilka či čokoláda. V této fázi si jen dejte pozor, abyste nekombinovali příliš věcí.

Co se týká podoby palačinky, tak máte v podstatě dvě možnosti. Můžete je klasicky zarolovat, což je i velmi úsporné, pokud je jíte někde ve spěchu rukama anebo je můžete přeložit. To je delikatesní záležitost, kterou si vychutnáváte příborem. Opět můžeme zmínit ony zmrzlinové variace.

Zapečené palačinky

Můžete s palačinkami ale manipulovat i dále. Když naplníte tento pokrm, zarolujete jej a poskládáte jich pár vedle sebe, tak je můžete přelít vejcem smíchaným s cukrem, posypat mandlemi, posléze přidat strouhanou čokoládu a vše nechat zapéct.

Palačinky jsou v podstatě jednoduché, jen je zapotřebí udržovat daný postup, abyste si vychutnali jejich chuť. I když to není sofistikovaná svíčková, tak i tyto pokrmy mají svůj charakter. Přitom se jedná o delikatesní jídlo, protože existují třeba creperie, což jsou restaurační zařízení jenom na palačinky. Připravte si proto i vy doma takové chutné a jemné jídlo, kterými potěšíte sebe i své blízké.

Právní prohlášení: Obsah internetového magazínu i jednotlivé jejich prvky jsou právně chráněny. Jakékoli užití spočívající v kopírování a/nebo napodobování obsahu a/nebo prvku tohoto internetového magazínu bez výslovného souhlasu provozovatele internetového magazínu je protiprávní, porušující práva společnosti k autorskému dílu a databázi a zakládající nekalosoutěžní jednání. Neoprávněným užitím obsahu a/nebo prvku interntového magazínu může dojít též k naplnění skutkové podstaty trestného činu porušení předpisů o pravidlech hospodářské soutěže dle § 248 trestního zákoníku a/nebo trestného činu porušení autorského práva, práv souvisejících s právem autorským a práv k databázi dle § 270 trestního zákoníku, za jejichž spáchání může být uložen trest zákazu činnosti, propadnutí věci nebo jiné majetkové hodnoty nebo trest odnětí svobody. Pokud máte o užití obsahu a/nebo prvku internetového magazínu zájem, kontaktujte redakci internetového magazínu. id7907 (dobra-kucharka.cz#9887)


Přidat komentář