Nepečený tvarohový dort - recept

Želatinu rozpustíme v horkém mléce nebo šťávě z kompotu. Tvaroh smícháme s moučkovým cukrem, přidáme ovoce, teplou želatinu, piškoty (část celých piškotů můžeme nechat na povrch) a ušlehanou smetanu.

Nepečený tvarohový dort - potřebné ingredience

  • 1 balíček želatiny
  • 1 deci mléka nebo šťávy z kompotu
  • 500 gramů měkkého tvarohu
  • 120 gramů moučkového cukru
  • nakrájené čerstvé, mražené nebo kompotované ovoce
  • 1 balíček hrubě nakrájených nebo celých dětských piškotů
  • 2 deci ušlehané šlehačky
  • máslo
  • strouhaný kokos
  • strouhaná čokoláda
  • ovoce na ozdobení

Nepečený tvarohový dort - postup přípravy

Želatinu rozpustíme v horkém mléce nebo šťávě z kompotu. Tvaroh smícháme s moučkovým cukrem, přidáme ovoce, teplou želatinu, piškoty (část celých piškotů můžeme nechat na povrch) a ušlehanou smetanu. Směs vlijeme do dortové formy vyložené máslem a obalené strouhaným kokosem. Tvarohový dort uhladíme, povrch ozdobíme piškoty a ovocem. Nakonec dáme dort do lednice (nejlépe přes noc), aby mohl ztuhnout. Před podáváním posypte strouhanou čokoládou a ozdobte šlehačkou.

Právní prohlášení: Obsah internetového magazínu i jednotlivé jejich prvky jsou právně chráněny. Jakékoli užití spočívající v kopírování a/nebo napodobování obsahu a/nebo prvku tohoto internetového magazínu bez výslovného souhlasu provozovatele internetového magazínu je protiprávní, porušující práva společnosti k autorskému dílu a databázi a zakládající nekalosoutěžní jednání. Neoprávněným užitím obsahu a/nebo prvku interntového magazínu může dojít též k naplnění skutkové podstaty trestného činu porušení předpisů o pravidlech hospodářské soutěže dle § 248 trestního zákoníku a/nebo trestného činu porušení autorského práva, práv souvisejících s právem autorským a práv k databázi dle § 270 trestního zákoníku, za jejichž spáchání může být uložen trest zákazu činnosti, propadnutí věci nebo jiné majetkové hodnoty nebo trest odnětí svobody. Pokud máte o užití obsahu a/nebo prvku internetového magazínu zájem, kontaktujte redakci internetového magazínu. id7891 (dobra-kucharka.cz#8784)


Přidat komentář