Kremrole z listového těsta

Milovníci sladkého jistě nepohrdnou kremrolí z lehkého listového těsta a sladké náplně. Zkuste připravit domácí kremrole. Navíc možnost zakoupit předem připravené listové těsto vám ušetří čas a práci.

Kremrole patří mezi velmi oblíbená sladká jídla. Připravit si kremrole můžete také sami doma. Listové těsto zakoupíte předem připravené v obchodě nebo také můžete vyzkoušet jeho domácí přípravu. Následující 3 recepty popisují postup přípravy kremrolí z těsta domácího, kupovaného a také přípravu kremrolí na slaný způsob.

Kremrole z domácího těsta – ingredience

přípravě kremrolí budete potřebovat 430 g hladké mouky, 250 g másla, 250 ml šlehačky, 2 žloutky, trochu vlažné vody, sůl, 1 lžíci octa, 1 vejce na potření, sníh z 8 bílků, 500 g krupicového cukru.

Kremrole z domácího těsta – postup

Tímto receptem připravíte kremrole z 2 těst. Do mísy dáme změklé máslo se 130 g hladké mouky. Dále přidáme sůl, trochu vody a vypracujeme těsto, které necháme v lednici na chvíli ztuhnout. Druhé těsto si připravíme následovně: smícháme 300 g hladké mouky, žloutky, šlehačku, lžíci octa a trochu vody, zpracujeme těsto. Obě těsta čtyřikrát navzájem skládáme tak, aby postupně vzniklo hladké listové těsto. Na náplň kremrolí si připravíme sníh, lehce vmícháme cukr a šleháme ve vodní lázni do zhoustnutí. Těsto si vyválíme a nakrájíme na 3 cm dlouhé proužky. Každý proužek namotáme na trubičku a potřeme vejcem. Poté pečeme dozlatova, necháme vychladnout a kremrole plníme sněhem.

Kremrole z kupovaného listového těsta

K přípravě tohoto receptu stačí jednoduše zakoupit** předem připravené listové těsto**, které se prodává jak chlazené, tak mražené. Dále budete potřebovat vejce na potírání, olej, moučkový cukr a bílky na sníh. Těsto si jednoduše rozválejte a udělejte z něj proužky, které poté namotáte na trubičky. Trubičky na kremrole se doporučuje nejdříve natřít olejem, poté se budou lépe sundávat. Trubičky se pečou v troubě na 190 až 200 stupňů po dobu asi 15 až 20 minut. Hotové kremrole se naplní sněhem.

Kremrole na slaný způsob – ingredience

K přípravě této lahůdky budete potřebovat: listové těsto, sezamová semínka, hrubě mletý kmín nebo jiné koření na posypání, vajíčko na potření. Jako náplň můžete použít žervé, kysanou smetanu, sůl, pepř, nadrobno nasekané jemné bylinky. Náplň může být také složena z žervé, lžičky tatarky, nadrobno nasekané šunky nebo salámu, strouhaného křenu, soli a pepře. Třetí možnost je použít na náplň žervé, trochu mléka, sladkou mletou papriku, nadrobno nasekanou papriku a sůl.

Kremrole na slaný způsob – postup

Nejdříve si rozválíme listové těsto a nakrájíme jej na proužky, které namotáme na trubičky, jako kdybychom dělali běžné sladké kremrole. Těsto potřeme rozšlehaným vajíčkem, posypeme sezamovým semínkem, kmínem a dáme ho upéct dozlatova. Poté necháme vychladnout. Připravíme si náplně a vychladlé kremrole plníme cukrářskou trubičkou náplněmi. Na trubičku můžeme také dát náplň jako ozdobu nebo dozdobíme jinak.

Právní prohlášení: Obsah internetového magazínu i jednotlivé jejich prvky jsou právně chráněny. Jakékoli užití spočívající v kopírování a/nebo napodobování obsahu a/nebo prvku tohoto internetového magazínu bez výslovného souhlasu provozovatele internetového magazínu je protiprávní, porušující práva společnosti k autorskému dílu a databázi a zakládající nekalosoutěžní jednání. Neoprávněným užitím obsahu a/nebo prvku interntového magazínu může dojít též k naplnění skutkové podstaty trestného činu porušení předpisů o pravidlech hospodářské soutěže dle § 248 trestního zákoníku a/nebo trestného činu porušení autorského práva, práv souvisejících s právem autorským a práv k databázi dle § 270 trestního zákoníku, za jejichž spáchání může být uložen trest zákazu činnosti, propadnutí věci nebo jiné majetkové hodnoty nebo trest odnětí svobody. Pokud máte o užití obsahu a/nebo prvku internetového magazínu zájem, kontaktujte redakci internetového magazínu. id7923 (dobra-kucharka.cz#9988)


Přidat komentář