Bavorské vdolečky

Bavorské vdolečky jsou dokonalým pokrmem, který lze jíst jako svačinku či dokonce hlavní jídlo. Chceme-li si na bavorských vdolečcích pochutnat, je potřeba je připravovat s láskou a pečlivostí.

Všichni máme již od malička rádi sladké pokrmy. A mezi takovéto pokrmy můžeme zajisté zařadit také velmi dobré a křehké bavorské vdolečky. Výhodou těchto bavorských vdolečků je především fakt, že si je můžeme udělat také doma.

Bavorské vdolečky

Jak již bylo uvedeno výše, řadíme Bavorské vdolečky mezi sladká jídla. Celková příprava těchto vdolečků je udávána cca. 55 minut, přičemž příprava zabere 40 minut a celková doba vaření, tedy v tomto případě smažení, je 15 minut.

Bavorské vdolečky - ingredience

  • 500 g polohrubé mouky
  • 30 g droždí
  • 80 g másla
  • 70 g pískového cukru
  • 1 ¼  l mléka
  • 2-3 žloutky
  • 1 polévková lžíce rumu
  • Špetka soli
  • Citronová kůra
  • Vanilkový lusk
  • Olej či sádlo na smažení
  • Švestková povidla na plnění
  • Tvaroh
  • Moučkový cukr na posypání
  • Šlehačka na zdobení

Bavorské vdolečky - postup přípravy

Postup přípravy je:

Kvásek

Bavorské vdolečky je možno připravovat několika způsoby, přičemž postup se může lišit pouze v malých detailech. Základem je vždy droždí, které je nutno posypat 1 kávovou lžičkou cukru a poté měchačkou mícháme, dokud se droždí beze zbytku nerozpustí. Poté přidáme 100 g mouky a 1/8 l mléka. Poté vše rozmícháme, ve velmi řídké těsto, nebo chcete-li kvásek. Povrch kvásku poprášíme moukou, zakryjeme ubrouskem či utěrkou a dáme vykynout.

Těsto

Připravíme si mísu, do které nasypeme zbytek mouky, přidáme k ní sůl, zbytek cukru, citronovou kůru a doprostřed tohoto vytvoříme důlek, do kterého vylijeme vykynutý kvásek. Poté rozkvedláme žloutky ve zbylém vlažném mléce a ty pak za stálého míchání přiléváme do mouky, přičemž je potřeba k němu ještě dolít řídké vlažné máslo a rum. Z těchto všech ingrediencí zhotovíme těsto. Hotové a tedy dokonale propracované těsto poprášíme moukou, zakryjeme ubrouskem či utěrkou a necháme vykynout. Jakmile těsto vykyne, opět jej zamícháme a dáme vykynout ještě jednou.

Tvoření vdolečků

Vykynuté těsto vyválíme na pomoučeném vále na placku silnou přibližně 1 cm a poté z něj okrouhlým vykrajovačem  na koblihy tvoříme kolečka, tedy vdolečky. Jakmile máme vdolečky vykrájeny, naklademe je na ubrousek posypaný moukou a necháme kynout. Uvnitř všech vdolečků promáčkneme důlek. Vykynuté vdolečky smažíme v kastrolku zakrytém pokličkou a to ve vysoké vrstvě rozpáleného oleje či sádla. Jakmile je spodní strana vdolků usmažená dozlatova, obrátíme je a dosmažíme, tentokrát již bez pokličky. Jakmile, jsou vdolečky hotovy, vyskládáme je na ubrousek, abychom z nich odsáli přebytečný tuk. Do důlků vkládáme povidla, nastrouhaný tvaroh, ozdobíme šlehačkou a poté pocukrujeme.

Jiný způsob plnění bavorských vdolečků

Bavorské vdolečky lze plnit jakýmkoli druhem povidel či džemů apod. Rovněž lze také bavorské vdolečky přelít kysanou smetanou či jogurtem, dle Vaší momentální chuti.

Právní prohlášení: Obsah internetového magazínu i jednotlivé jejich prvky jsou právně chráněny. Jakékoli užití spočívající v kopírování a/nebo napodobování obsahu a/nebo prvku tohoto internetového magazínu bez výslovného souhlasu provozovatele internetového magazínu je protiprávní, porušující práva společnosti k autorskému dílu a databázi a zakládající nekalosoutěžní jednání. Neoprávněným užitím obsahu a/nebo prvku interntového magazínu může dojít též k naplnění skutkové podstaty trestného činu porušení předpisů o pravidlech hospodářské soutěže dle § 248 trestního zákoníku a/nebo trestného činu porušení autorského práva, práv souvisejících s právem autorským a práv k databázi dle § 270 trestního zákoníku, za jejichž spáchání může být uložen trest zákazu činnosti, propadnutí věci nebo jiné majetkové hodnoty nebo trest odnětí svobody. Pokud máte o užití obsahu a/nebo prvku internetového magazínu zájem, kontaktujte redakci internetového magazínu. id7934 (dobra-kucharka.cz#10030)


Přidat komentář