Americké čokoládové sušenky (cookies)

Celá řada z nás miluje čokoládu, a to v jakékoli podobě. Čokoládu si již nemusíme kupovat a vychutnávat v tabulkové formě či pomazánce. Pro nás lidské bytosti je charakteristické, že rádi vymýšlíme nové a neotřelé. A tak světlo světa spatřily cookies.

Když si objednáme, nebo zakoupíme pokrm, který nás svojí chutí naprosto „dostane“, pak je celkem logické, že se pídíme po jeho receptu, abychom si ho mohli sami připravit. Pak bychom si ho mohli vychutnávat tak často, jak bychom jen chtěli. Kromě toho, čím okouzlujeme naše přátele a blízké, které zveme na návštěvu? Běžným pokrmem nebo spíše nezvyklým pohoštěním?

Americké čokoládové sušenky cookies - krok za krokem

V prvé řadě budete potřebovat** kvalitní ingredience**, abyste z nich pak mohli vykouzlit voňavé a chutné** sušenky**, kterým nikdo neodolá. Požadované suroviny by mohla mít doma každá kuchařka, zvláště před vánocemi. Takže, možná, že nebudete muset ani vážit další cestu do prodejny a můžete se pustit rovnou do přípravy a pečení. Pojďme se tedy podívat na potřebné přísady.

Suroviny pro přípravu cookies

  • 350g kvalitní, nejlépe 70% čokolády
  • 150g vlašských ořechů
  • 150g moučkového cukru
  • 270g prosáté polohrubé mouky
  • 220g másla (například Hery)
  • 2 celá vejce
  • 1 vanilinový cukr, nebo 10ml vanilkové příchutě, nebo 1 lusk vanilky
  • 1 kypřící prášek do pečiva
  • Špetka soli

Recept pro přípravu cookies

Čokoládu si nakrájejte, či nasekejte na malé kousky. Také vlašské ořechy nalamte na malé kousky. Poté smíchejte v míse polohrubou mouku s kypřícím práškem do pečiva a špetkou solí. Vezměte si další mísu a v ní vyšlehejte do pěny máslo s moučkovým cukrem. Poté přidejte celé vejce a vanilku (dřeň z lusku, cukr nebo tekutou příchuť). Poté do směsi přisypte obsah první nádoby.

Vše jemně promíchejte, dokud nedocílíte jemné, bez jakýchkoli hrudek, směsi. Jakmile máte hotovo, přidejte již jen** nalámanou čokoládu a vlašské ořechy**.

Nyní již zbývá závěrečný krok. Vezměte si plech, vyložte ho pečícím papírem, který vymažete máslem, či olejem. Poté za pomoci lžičky dávejte na plech malé hrudky.

Zaplněný plech vložte do předem vyhřáté trouby a pečte dozlatova na cca 190°C. I když Vás, nebo dalšího z členů rodiny, bude lákat hned sušenky po vyndání z trouby ochutnat, nechte je „odpočinou“ alespoň po dobu pěti minut.

Čas potřebný pro přípravu a upečení amerických sušenek

Kolik času (přípravy a pečení) budete potřebovat pro vykouzlení voňavých a křupavých cookies? Jedná se o velmi rychlou laskominu. Samotná příprava Vám zabere cca dvacet minut. A pečení trvá zhruba deset minut.

Víte, jak se pozná, že se kuchařce podařil její pokrm? Jedním znakem je, že na naloženém talíři nic nezbude, i kdyby se měl dotyčný strávník přejíst k prasknutí. To však platí u hlavních pokrmů. U dezertů a laskomin je to trochu něco jiného.

Zaměříme-li se na sušenky, pak to, zda se povedly, poznáte tak, že po upečení, a kolikrát ještě ani ne po vychladnutí, „nenápadně“ mizí. A jakmile se rozhodnete, že je naservírujete na mísu či tác, tak se „jaksi“ nedopočítáte. Jejich množství bude nápadně menší, než po vyndání plechu z trouby.

Právní prohlášení: Obsah internetového magazínu i jednotlivé jejich prvky jsou právně chráněny. Jakékoli užití spočívající v kopírování a/nebo napodobování obsahu a/nebo prvku tohoto internetového magazínu bez výslovného souhlasu provozovatele internetového magazínu je protiprávní, porušující práva společnosti k autorskému dílu a databázi a zakládající nekalosoutěžní jednání. Neoprávněným užitím obsahu a/nebo prvku interntového magazínu může dojít též k naplnění skutkové podstaty trestného činu porušení předpisů o pravidlech hospodářské soutěže dle § 248 trestního zákoníku a/nebo trestného činu porušení autorského práva, práv souvisejících s právem autorským a práv k databázi dle § 270 trestního zákoníku, za jejichž spáchání může být uložen trest zákazu činnosti, propadnutí věci nebo jiné majetkové hodnoty nebo trest odnětí svobody. Pokud máte o užití obsahu a/nebo prvku internetového magazínu zájem, kontaktujte redakci internetového magazínu. id7905 (dobra-kucharka.cz#9882)


Přidat komentář