Vegetariánská restaurace a prodejna zdravé výživy Třinec

Zdravý životní styl je základem celého zdravého těla. Už se také dobře ví, že maso je pro lidský organismus těžce stravitelné a proto dost lidí tíhne k vegetariánské stravě.

Zdravá výživa je v současné době dost vzestupný trend. Lidé se více ohlíží na to, co jedí a více si dávají pozor, aby jejich strava byla šetrná jak k tělu, tak také životnímu prostředí. To s sebou často nese i odmítání masa, ve většině případů jako protest oproti velko-výrobnám a velko-obchodům drůbeže, skotu i dalších zvířat, která se pro užitek masa chovají a dost často v nepříliš zdravých podmínkách. Že se kuřata dopují, aby jim maso více a rychleji rostlo, pak sice vypadá skvěle na talíři, ale není to, to zdravé, dobré kuře, spíše plno chemického složení, jež má možná za následek vývoj a rozvoj různých alergií, hodně často třeba na lepek, ale i jiné složky běžné potravy.

Restaurace -  široká nabídka občerstvení

Lidé tak raději tíhnou ke zdravější stravě, často mají ale obavy, že pokud vynechají maso, nebudou mít takovou širokou škálu možností, jak se najíst, což je tedy nepřímo nutí u masové stravy zůstat. Jenže existují specializované prodejnyrestaurace, kde Vám jasně a přehledně ukážou, jak taková strava může vypadat a že i bez masa se dá dobře najíst a mít stále co na výběr. V oblasti Třince Vám můžeme doporučit Vegetariánskou restauraci Harmonie, která  je přímo specializovaná na produkty nejen bez masa, ale i zdravé, s použitím výhradně zdravých přísad. V této moderní vegetariánské restauraci máte široký výběr občerstvení i nápojů.

Aktuální jídelní lístek restaurace Vegetharmonie

Pondělí 22.6.: alergeny: kari, chilli, sezam, kakao, laktóza

  • Kari Mung Dahl se špenátem, jasmínová rýže

  • Polévka žampiónová s mrkví

  • Červené zelí se sezamem
  • Kakaový jogurtový krém

Úterý 23.6.: alergeny: laktóza, kopr, ořechy, lepek, mák, vejce

    1. Brynzové halušky  s cibulkou a sýrem
    1. Čočkový zapečenec s cuketou a rýží
  • Studená polévka Tarador
  • Kysané zelí s mrkví
  • Makovec bez vajec

Středa 24.6.: alergeny: kari, kokos, laktóza, lepek

  • Mrkvová polévka s vločkami a s řasou Nori
  • Salát z čínského zelí s kukuřicí a paprikou
  • Barevná fazole na kari, pohanka
  • Kokosové tvarohové kuličky

Čtvrtek 25.6.: alergeny: lepek, laktóza, vejce

  • Pohankový  piškot s karobovou polevou
  • Bulgur s rajčaty, cuketou a sýrem Feta
  • Mrkvový salát s klíčky mungo
  • Květáková polévka s pórkem

Pátek 26.6.: alergeny: sója, lepek, chia, kešu, kakao

  • Jemný segedínský guláš se smetanou, těstoviny
  • Polévka z čínského zelí s mrkví a petrželkou
  • Raw kakaové kešu kuličky s datlemi
  • Rajčatový salát s chia semínky

## Vegetariánská restaurace Harmonie - Vegetharmonie

Vegetariánská restaurace Harmonie a prodejna zdravé výživy se nachází na ulici Jablunkovská 382 v Třinci. Majitelkou je paní Ing. Dagmar Mrajcová, která zabývá zdravou výživou již několik let. Proto také ve své restauraci nabízí zdravá a bezmasá jídla s bohatou nabídkou nápojů bez alkoholu a plné vitality. Naleznete tam netradiční, ale zároveň harmonizující prostředí s příjemnou hudbou. Pro maminky s dětmi nechybí také veselý dětský koutek. A v teplých je Vám k dispozici pohodové posezení venku.

Nahlédněte do 3D panorama restaurace a projděte se tak po místě, kde naleznete zdravé, ale přitom chutné jídlo spojené s harmonizují atmosférou.

www.vegetharmonie.pano3d.cz

Cílem této restaurace je, aby člověk odcházel s pocitem sytosti z dobrého jídla, které mu dodává zdravou energii bez pocitu únavy a těžkosti v břiše. A také spokojenosti z příjemného prostředí. Více o této restauraci naleznete na VEGETHARMONIE.

Chcete-li se dozvědět více nejen o paní Ing Dagmar Mrajcové, ale také o přístupu Vegetariásnké restaurace Harmonie, tak nadále pročítejte následující řádky a níže naleznete celkové pojetí.

Nabídka Vegetharmonie

Tradiční i netradiční nápoje

Restaurace se snaží působit celkově na zdraví lidského jedince a nabízí tak i vlastní nápoje, které jsou opět plné zdravých produktů a jsou jak tradiční, oblíbené, tak mnohdy prazvláštní, ojedinělé, ale i na chuť lahodné. Jistě stojí za to je ochutnat.

Domácí dezerty – i vegetariánské a zdravé

V běžných restauracích se obvykle nabízí tradiční dezerty od známých výrobců, také zmrzliny a zmrzlinové pohárky s hordou „bakelitové“ šlehačky. Zkrátka dezerty, se kterými není žádná práce a lidé je mají v oblibě. Jenže sám každý dobře ví, že nejlepší dezerty jsou ty čerstvé, domácí. Ve Vegetariánské restauraci Harmonie nabízí různé druhy, i pro jedince s potravinovými alergiemi, nebo pro ty, co si hlídají štíhlou linii. Speciální je pak Acai a Adriagold zmrzlina, která je skvělá pro pohodové a zdravé mlsání, zvláště v horkých dnech.

Vlastní pečivo

A co si budeme povídat – domácí pečivo je něco, co se jen tak nevidí v restauracích běžných, ale ve vegetariánské, která je zaměřena na zdravou stravu je to velice běžné, protože jedině zde si jasně uvědomují, jak je zdravá strava a  poctivé pečivo nejen chutné, ale velice důležité. Z nabídky je možno ochutnat celozrnný chléb se semínky, chlebánky, ale i zelňáky.

Rozvoz obědů

Je vaší touhou ochutnat z jídelního lístku vegetariánské restaurace, ale máte ji daleko, a čas na oběd Vám tak nezbude? V tom by žádný problém neměl být. Vegetariánské restaurace Harmonie v Třinci nabízí i rozvážku obědů ve všední dny od pondělí do pátku z předem sestaveného týdenního menu. Celý oběd obsahuje nejen polévku a hlavní chod, ale vždy také salát a i menší dezert, sladkost. Je možné dohodnout rozvoz i mimo Třinec v nejbližším okolí, i Český Těšín, Bystřici, Oldřichovice,... Rozváží se hotové celé denní menu v přenosných menuboxích, které lze vyzvednout i přímo v restauraci. Objednejte si ještě dnes do 10:30hod. na tel. čísle: 604 278 455 nebo 731 620 708 a denní menu Vám bude dodáno už mezi 11.00 - 13.00 hodinou, které si tak můžete  v klidu vychutnat v pohodlí Vašeho domova či kanceláře.

Zajímavé večery

Protože Vegetariánské restaurace Harmonie  nespí na vavřínech, ale jdou s dobou, pořádají i zajímavé večery, například tématické, s určenou nabídkou menu a dalších možností, akcí, jež restaurace pořádá. Zvláštností a zajímavostí zároveň je i Klub eko výrobků, který se schází a tak určuje lidem nový směr. Je vhodné se takového sedánku zúčastnit a zkusit něco odkoukat a přitom se dobře a hlavně zdravě najíst.

Oslavy a party

Pokud hledáte vhodné místo na oslavu, party, firemní teambuilding, pak je Vegetariánská restaurace Harmonie možná to, co očekáváte, co chcete a požadujete. I vegetariáni se umí bavit a umí pro Vás uspořádat pěknou oslavu s nabídkou čerstvých pochutin a zdravého i chutného jídla.

Prodejna zdravé výživy -  Vegetharmonie

Vlastní dezerty, dorty, buchty

Dobré a domácí výrobky jsou vysoce ceněné. Proto mnoho lidí dnes rádo vyhledá nabídku Vegetariásnké restaurace Harmonie, která nabízí pravé a poctivé dezerty, zákusky i buchtys použitím kvalitních surovin, nešizené, bez margarýnů a konzervantů, a to jak ve zdravé formě, tak té, která co nejméně zatěžuje životní prostředí. Často se používají ovoce, tvaroh, oříšky, mandle, občas i bez lepku. Výrobky se dají pořídit za odpovídající ceny a zcela čerstvé přímo na prodejně.

E-shop - Vegetharmonie

Kdo si oblíbil pohodlnou cestu nakupování přes internet, kde je možno výrobek prohlédnout, najít si recenze a poté v klidu objednat. Zaplatit přes účet a vše v klidu, třeba i v noci, pak se jistě rádi dozvíte informaci, že je možné zdravé a vegetariánské nejen potraviny, ale i další výrobky kupovat bez problémů v pohodlí Vašeho domova  v  e-shopu - Vegetharmonie.

Potraviny a potravinové doplňky

Složitě sehnatelné je goji ramissio, tedy goji v tekuté formě. Hodně si jej vegetariáni oblíbili pro svěží chuť a také bohatý zdroj všech důležitých látek a prostředků, jak nejen zastavit fyzické stárnutí, ale i být zdravý. Sójové, žitné a další mouky nebo obiloviny i luštěniny v té nejvyšší kvalitě jsou také běžné k sehnání v e-shopu, stejně jako sirupy, čistě zdravé a lahodné. Oblíbená stévie a jiné zdravé dochucovadla, i zdravé cukry, koření, šťávy, třeba i pro dochucení, také zdravé sušenky, křupky nebo žvýkačky se dají sehnat v dobré a zdravé kvalitě. Zájem je i o doplňky stravy, především spirulina, chlorella, a také bylinné a vitamínové preparáty, oleje či sušené ovoce a semena.

Výrobky pro zdraví

Léčebné kameny – minerály přináší sílu, která se nedá jen tak popsat, ale zažít. Lidé od pradávna věří v sílu, který jim takový kámen dodá a tak nosí přívěsky, i amulety a jiné, zkrátka hlavně kámen – minerál stále u sebe. Kdo se chce dostat ještě více do hloubky, tajů a kouzel vegetariánské stravy, podpůrných prostředků a celkově zdravému životnímu stylu, potřebuje informace načerpat. To díky publikacím jako jsou CD, DVD a knihy, ty jsou v nabídce e-shopu stejně jako různé předměty, nádobí, Eko výrobky missiva, Raw výrobky. Také je možno sehnat karafu Masaru Emoto, i skleničky k ní.

Kosmetika bylinná

Pro krásnou a zdravou pleť, která zametá známky stáří, je nutné něco udělat. Vhodná je tak přírodní, nechemická bylinná kosmetika, jež podléhá ve výrobě tradičním postupům a přísným dozorům.

Kurzy vaření

Proniknout do světa zdravého vaření je cestou k lepšímu životu. Kurzy vaření se pořádají v menší skupince – ideálně pro čtyři osoby, kde se mimo jiné účastníci dozvědí nejen o potravinách, které třeba neznají, ale i složení, postupy použití a další nezbytné informace pro zdravé vařeníV ceně kurzu je nápoj, jídlo co se uvaří a plno informací a návodů. Kurz vede Ing. Dagmar Mrajcová s dlouholetými zkušenostmi vaření pro vegetariány a se širokými znalostmi o surovinách pro** zdravé stravování**.

Osobnost Ing. Dagmar Mrajcová

Pro ucelenou představu o majitelce Vegetariásnké restaurace Harmonie a prodejně zdravé výživy paní Ing. Dagmar Mrajcové, jsme pro Vás připravily rozhovor v podobě poutavých odpovědí na následující otázky:

Může nám prozradit aspoň v krátkosti něco o Vaší osobě, pojetí Vegetariánské restaurace a obchůdku Vegetharmonie?

*"Jak je již zmíněno, jmenuji se Dagmar Mrajcová a je mi 44let. Mám technické vysokoškolské vzdělání a několik let byla náplní mé práce role učitelky na střední škole. Nyní  to bude už pár let co vedu svou vegetariánskou restauraci, která je mou součásti a zároveň mé rodiny, je to jako moje třetí dítko. Jelikož mé první je můj syn, které mu je už osmnáct let a dcera, která oslavila devět let. Oba dva jsou vegetariáni už od narození, a to kvůli zvířátkům. Jsme všichni zdraví a plní energie. Mám široké spektrům zájmů již od malička jako je umění, sport, zdraví, filosofie, astrologie....."

*"Sama si tvořím a vedu webové stránky, veškerou agendu a organizaci celého podniku. Velice mě zajímá holistický přístup k životu a k člověku jako celku. Především zájem o zdravé stravování doplňuji informacemi z Etikoterapie, psychosomatiky a respektování. Hledám souvislosti mezi zdravím, psychikou, myšlením, emocemi a způsoby chování u každého člověka. V podstatě, to co už mám sama zpracováno ve svém životě, se pak odráží v restauraci a v obchůdku, velice úzce vše spolu souvisí. ( Myslím tím, své strachy, omezení, zdraví, pohyb, emoce, vztahy, děti,práce, energie, spánek, relaxace ……………bude-li vše v rovnováze, bude to znát i v prostoru, kde pracuji a který tvořím.) Mé motto pro každý den je: Každý problém je tu od toho, aby se vyřešil a pak už není problémem, a je pouze na mě, jak se k tomu postavím. Ke každému přistupuji s láskou a s pochopením jak to nejlépe umím. Nic si neberu osobně a z chyb si beru ponaučení. Vše předávám i svým zaměstnancům."

Co bylo podnětem pro Vaše rozhodnutí se pro seberealizaci v odvětví vegetariánství, zdravého stravování a také otevření si restaurace s obchůdkem?

"Historie důvodů proč jsem vytvořila vegetariánskou restauraci je skutečně dlouhá. Jsem vegetarián více jak 23 let a prošla jsem si dobu, kdy jsem si ve zverimexu kupovala sóju a vyráběla doma sójové mléko a okaru. Četla jsem hodně o zelenině, ovoci, o bílkovinách, sacharidech a tucích,  a také jak s nimi pracovat. Vymýšlela a předělávala jsem recepty na běžná jídla pro denní potřebu. Občas se nazadařilo a někdy vznikl skvost, který uvítala celá má rodina. Ještě na škole za studií a později i v zaměstnání vznikl problém jak se stravovat hlavně přes den na oběd. Běžné jídelny nenabízeli příliš bezmasá jídla a v restauracích i dnes najdete většinou jen jídla smažená, pokud už jsou bez masa. Nezbývalo, než tvořit vše sama, naučit se kombinovat a vymýšlet stravu tak, aby mi nic nechybělo ve výživě. Především, když jsem byla gravidní, pak kojící matka a dbát o stravu pro děti. Pochopila jsem, že už nezodpovídám pouze sama za sebe, ale beru zodpovědnost i za další bytosti a to je závazek. Po druhé mateřské dovolené jsem měla obrovskou chuť udělat ve svém životě změnu a začít dělat něco, co mě bude naplňovat a zároveň to může být přínosem i pro druhé. O vegetariánství jsem věděla hodně a tak bylo jen přirozené, že jsem vytvořila Restauraci ve svém bydlišti, kde mi tento typ stravování v širokém okolí chyběl. Tvořit něco od začátku a vymyslet plán co tam mít a nemít přineslo myšlenku propojit restauraci s obchůdkem. "

Poznala jste nějakého učitele, který byl Vaším průvodcem?

"Během vysokoškolských studií jsem se dostala k filosofii Bytí od pana Josefa Zezulky a ta mě ovlivnila už na celý život. Součástí filosofie je nezabíjení, a s tím souvisí vegetariánství a další otázky o smyslu života. V současnosti je mým duchovním učitelem, filosof a biotronik Tomáš Pfeiffer, který je žákem pana Zezulky. Myslím si jinak, že každý člověk, kterého potkávám na delší dobu v běžném životě je pro mne učitelem a jistým způsobem mi může něco předat či ukázat ať už ve svých dobrých vlastnostech či v těch špatných. Je pouze na mě, co si z toho setkání odnesu, jaké myšlenky, kritiku a změnu to ve mně zanechá."

Stalo se ve Vašem životě něco, co Vás utvrdilo v pokračování a dalším rozvíjení?

"Během života mi chodí neustále potvrzení, že nejíst maso a nezabíjet, je zcela v pořádku a dává i hlubší smysl. Především se cítím zdravá a k doktorům nemusím chodit, mé děti jsou na tom stejně. Nemáme nejmenší omezení na těle ani na duchu. Podobně jsou na tom mí známí, co se stravují podobně. Další lidé, kteří se u nás pravidelně stravují to také potvrzují. Přinejmenším, se cítí lépe, po jídle nejsou ospalí, mají energii. S jídlem souvisí i pohled na přírodu obecně, pohled na mezilidské vztahy, na etiku chování k sobě i k druhým a k tomu mi neustále přicházejí nová i vědecká potvrzení, že má velký smysl ta radost, nejíst maso, nezabíjet a nebýt příčinou zabíjení. Mám velkou chuť pracovat dále na sobě a mohu svobodně provádět duchovní praktika, protože už si neuškodím."

Jaké byli odezvy Vašich klientů z počátku? Jaké příběhy klientů Vaše práce časem přinesla?

"Po otevření restaurace před 3 lety bylo citelně poznat, že si lidé musí teprve zvyknout na jiné stravování a zcela jiný přístup k zákazníkům. Chodila kritika i neúměrná, některá byla z neznalosti a jiná byla i přínosná, např. věčná otázka soli v jídle, zda jí je málo či už moc. Velké příběhy by se dali napsat i o kuchařích, které bylo třeba vše naučit od základů a vlastně zcela je naučit novému přístupu k vaření. Používat neznámé pro ně ingredience, koření, jednoduchá řešení přípravy a naučit je samostatné tvořivosti a myšlení. Kuchař si musí tzv. vypěstovat cit. Co se klientů týče, tak máme některé stálé zákazníky a mnozí se stali našimi přáteli a jiní se zas k nám rádi vracejí a těší se na dobré jídlo, dokonce u nás nakupují. Velkým překvapením bylo pro mě už více jak před rokem oslovení velkou společností, kde si sami zaměstnanci vyprosili dovoz našich jídel a zatím si ve vedení stále komplikují život, že mají 2 dodavatele. Máme klienty, kteří mají speciální přání a nebo se těší na některé naše přednášky, ochutnávky a novinky v nabídce. Je to stále pestré a rozhodně nenecháme člověka jen tak zakrnět. Na chyby nás také upozorňují, ale i to může být po pochopení vždy přínosem,např. ta sůl, pepř v jídle ,….že by něco rádi,… "

Rozšiřujete své vědomosti a zájmy o další odvětví?

"Jsem člověk, co se neustále vzdělává a vysloveně prahne po informacích. Kupuji si odborné knihy o zdraví, recepty a také filosofické knihy, CD, DVD. Chodím na kurzy a přednášky. Vždy postupně a tam, kde vidím smysl. V současnosti studuji na Poradce pro výživu a suplementaci, konečně jsem našla člověka, co neupřednostňuje pouze masitou stravu a vede kurz velice holisticky,to mi také vyhovuje. Mám dost informací i sama za svůj život, ale tento kurz mi dává ucelený přehled a odborný pohled na pochody trávení v těle člověka s ohledem na nabídku potravin na trhu. Mám základní vzděláni ve Feng-shui, Malování pravou mozkovou hemisférou. Také astrologie je můj koníček, zajímá mě i numerologie, posmrtný život, mezilidské vztahy, problematika respektování a být respektován, a mnohé další. I zaměstnanci restaurace se také neustále vzdělávají, protože vidí sami přímo v praxi, že vše má smysl a tak je to žene kupředu. Takový trošku synergický efekt. "

"V nabídce obchůdku máme i polodrahokamy, základní vědomosti o účincích kamenů mám a ráda je používám . Nedílnou součástí jsou ekologické prostředky pro čištění domácnosti, praní a očistu člověka, používáme i v restauraci a nabízíme a vysvětlujeme ostatním. Najdete u nás i základní kosmetické přípravky z olejů a bylinek od českých firem, tinktury, čaje a jiné bylinné podpůrné preparáty. Neustále doplňujeme sortiment i o přírodní doplňky stravy, proteiny, a Raw výrobky, výrobky bez lepku a bez cukru. Zajímavé knihy a recepty jsou k nahlédnutí, zatím co zákazník čeká na své jídlo. Někdo se může kochat obrazy visící na stěnách restaurace, některé jsou dokonce i k prodeji. V současnosti rozšiřujeme a doplňujeme nabídku i na e-shopu, který slouží těm, co jsou z daleka. "

Kam směřujete, co dalšího očekáváte?

"Plány jsou veliké, tak snad se podaří vybudovat vlastní prostor, kde restauraci přemístím a rozšířím nabídku, hlavně co se obchůdku týče. Ve vlastním se vždy člověk cítí ještě lépe a může se více rozvíjet. Chybí mi prostory pro klidné přednášky a cvičení, které souvisí s celkovým zdravím člověka. Cíl je a vždy bude zachovat kvalitu a vést nabídku, dle poptávky a dle možností. Na vlastním příkladu a způsobu života vést další ke kladnému způsobu, snad k větší dokonalosti a rovnováze. Nebát se změn, kritiky a klidně být i ten, co vyzkouší něco nového. Očekávám pouze vhodné podnebné podmínky a politickou svobodu naší země, která mi nebude dělat zbytečné překážky. Zatím jsem vděčná za vše, za svobodu, kterou mám a za velkou dávku štěstí. Vidím u mladých lidí zcela otevřený přístup ke stravování, už se tak nedrží tradic a cítí intuitivně, že je třeba jíst jinak. Doufám, že jim to vydrží a nastoupí zcela jiná generace, která na svém zdraví bude pracovat skutečně preventivně a snad bude myslet i více, než jen na sebe, rozšíří své obzory i na ostatní."

"V restauraci vaříme zdravě a chutně. V obchůdku je nabídka základních surovin na pestré vaření doma a je doplněné o čaje, koření, oleje, sušené ovoce a semínka. Nechybí přírodní doplňky stravy, sirupy, tinktury, polotovary na svačinky, vytváříme vlastní dezerty a nápoje. Nakoupit lze i různé dárky a vzdělávat se na přednáškách či kurzech. Pokud má někdo zájem, naučíme ho vařit bez masa. Recepty bereme známé, světové i vytváříme vlastní. Prostor interiéru je vybaven z přírodních materiálů a s ohledem na rovnováhu energií, nekuřácký, bez alkoholu a je zde i hravý dětský koutek. V letních měsících je možné posedět na venkovní zahrádce. "

Se srdečným pozdravem a pozváním do Vegetariásnké restaurace Harmonie

Ing. Dagmar Mrajcová

Vegetariánská restaurace Harmonie – pro harmonii vašeho těla i mysli

Vegetariánská restaurace s prodejnou a e-shopem nabízí vše výše uvedené. Restauraci provozuje milá paní Ing. Dagmar Mrajcová, s dlouholetými zkušenostmi v oblasti vegetariánské stravy a vůbec zdravého způsobu života. Kontaktovat můžete tel.: 604 278 455 nebo 731 620 708, v případě objednání či dotazů můžete využít i emailovou adresu: vegetharmonie@seznam.cz a kompletní informace o restauraci naleznete nawww.vegetharmonie.cz.

Právní prohlášení: Obsah internetového magazínu i jednotlivé jejich prvky jsou právně chráněny. Jakékoli užití spočívající v kopírování a/nebo napodobování obsahu a/nebo prvku tohoto internetového magazínu bez výslovného souhlasu provozovatele internetového magazínu je protiprávní, porušující práva společnosti k autorskému dílu a databázi a zakládající nekalosoutěžní jednání. Neoprávněným užitím obsahu a/nebo prvku interntového magazínu může dojít též k naplnění skutkové podstaty trestného činu porušení předpisů o pravidlech hospodářské soutěže dle § 248 trestního zákoníku a/nebo trestného činu porušení autorského práva, práv souvisejících s právem autorským a práv k databázi dle § 270 trestního zákoníku, za jejichž spáchání může být uložen trest zákazu činnosti, propadnutí věci nebo jiné majetkové hodnoty nebo trest odnětí svobody. Pokud máte o užití obsahu a/nebo prvku internetového magazínu zájem, kontaktujte redakci internetového magazínu. id7888 (dobra-kucharka.cz#10081)


Přidat komentář