Příprava jídel před hosty

Rádi zkoušíte nové věci v oblasti jídla? Různé testování kuchyní je běžné, ale co takhle forma? Viděli jste někdy, jak se vaše jídlo připravuje? Odnesete si zážitek a koneckonců i inspiraci.

Možná se vám vybaví scéna z jednoho dílu americké série o policejní akademii. Zde sedí dva bratři v asijské restauraci a hbitý kuchař před nimi připravuje jejich pokrm. Toto se ovšem nemusí týkat jen východních kuchyní, ale lze toto vysledovat i v jiných případech. Zavedeme vás blíže.

Příprava jídel před hosty

Shrneme si několik charakterů, které se týkají přípravy jídel před hosty, protože to je přeci jenom specifická oblast.

Důvody přípravy jídel před hosty

Jako první se možná leckomu nabízí, že budete skutečně vědět, co se do vašeho jídla dává. Ačkoli se zde zabýváme tématem spíše z gurmánského hlediska, tak je jasné, že leckomu může vytanout na mysli, že ne vždy se jídlo upravuje podle určitých norem. Samozřejmě i z tohoto hlediska je výhoda v tom, když se připravuje jídlo před vámi. Původní myšlenky jsou ale jiné.

I když** kuchaři** leckdy nedávají své know how na odiv, a to se netýká jen složení vybraného jídla, ale také způsobu přípravy, tak přeci jenom v tomto můžeme spatřit výhodu. Uvidíte, jak se připravují cizokrajné pokrmy, či co chybí málo tomu, aby váš domácí pokrm byl stejně lahodný jako právě v oné restauraci.

Další devizou je pak skutečnost, že dostanete jídlo rychle na stůl, čímž je budete mít ještě teplé. Ne, že by bylo normální, že by se všude podávaly chladnější chody, ale stává se to. Takto to máte připravené jako doma.

Jak se připravují jídla před hostem?

V této profesi je samozřejmě nutné ovládat i showmanské vlastnosti. Je to stejné jako třeba s barmanem, který umí prohazovat jednotlivé nádoby tak, aby to byla podívaná i pro hosty. Co se týká jídel samotných, tak se tento typ vaření neorientuje na složitá jídla jako je svíčková, protože tam je postup velmi fádní. Nabízí se ale právě ta asijská, která jsou rychlá a pestrá. Stejné vlastnosti mají ale i některé pokrmy z Francie, Itálie anebo toho lze využít u specifických pokrmů s kratší lhůtou přípravy.

Průběh celé akce je v tom, že kuchař přímo před vámi na plechové desce připravuje jednotlivé pokrmy. Stejně tak to ale může být i u sporáku, kde je velmi efektní třeba flambování. Příprava jídel před hosty může být různorodá. Buďto sedíte kolem stolu, kde se přímo vaří anebo máte formou švédských stolů naservírovaná jídla a** v centru dění jsou pak kuchaři**.

Nebojte se zkoušet nové zážitky. U přípravy jídla před vámi se vám naskýtá pohled na show a ještě se něco přiučíte.

Právní prohlášení: Obsah internetového magazínu i jednotlivé jejich prvky jsou právně chráněny. Jakékoli užití spočívající v kopírování a/nebo napodobování obsahu a/nebo prvku tohoto internetového magazínu bez výslovného souhlasu provozovatele internetového magazínu je protiprávní, porušující práva společnosti k autorskému dílu a databázi a zakládající nekalosoutěžní jednání. Neoprávněným užitím obsahu a/nebo prvku interntového magazínu může dojít též k naplnění skutkové podstaty trestného činu porušení předpisů o pravidlech hospodářské soutěže dle § 248 trestního zákoníku a/nebo trestného činu porušení autorského práva, práv souvisejících s právem autorským a práv k databázi dle § 270 trestního zákoníku, za jejichž spáchání může být uložen trest zákazu činnosti, propadnutí věci nebo jiné majetkové hodnoty nebo trest odnětí svobody. Pokud máte o užití obsahu a/nebo prvku internetového magazínu zájem, kontaktujte redakci internetového magazínu. id7882 (dobra-kucharka.cz#9915)


Přidat komentář