Sirup z černého rybízu

Sirup z černého rybízu. Co budete na sirup potřebovat? Postup při přípravě sirupu. Příprava sirupu - naše rada. Dopřejte si dobrý nápoj plný energie a mládí a elánu. Postup - sirup z černého rybízu bez vaření.

Sirup z černého rybízu

Neutrácejte v drahých supermarketech a vyrobte si vlatní sirup!

Co budete na sirup potřebovat?

700 ml vylisované šťávy z černého rybízu
1,3 kg krystalového cukru
2 láhve, do kterých se vejde 750 ml tekutiny

Postup při přípravě sirupu

  • Čerstvě nasbíraný rybíz omyjeme, očistíme a dáme do odšťavňovače.
  • Na výrobu sirupu budeme potřebovat 700 ml rybízové šťávy.
  • Rybízovou šťávu přelijeme do velké mísy nebo do mixéru a postupně do ní zapracujeme cukr.
  • Pak ještě několik minut mícháme, aby se cukr důkladně rozpustil.
  • Poté sirup naplníme do čistých lahví a dobře uzavřeme gumovým nebo šroubovacím uzávěrem. Sirup uchováváme v ledničce, nebo v chladné sklepní místnosti. Sirup z černého rybízu se hodí k přípravě nealkoholických i alkoholických nápojů, ale též k výrobě zmrzliny.

Příprava sirupu - naše rada

Předtím, než začnete sirup vyrábět, opláchněte lahve několikrát horkou vodou a uzávěry ponořte na 10 minut do vroucí vody. Ve špatně opláchnutých lahvích se může začít sirup kazit.

Recept - sirup z černého rybízu bez vaření

Rybízový sirup bez vaření je dobrý proto, že se varem neničí vitamin C.

Postup - sirup z černého rybízu bez vaření

  • Na 3 kg rybízu 1,5 litru vody.
  • Rybíz rozmačkáme šťouchačkou na brambory
  • zalijeme vodou a necháme vyluhovat 24 hodin
  • Potom vymačkáme a odhadem na jeden litr tekutiny dáváme jedno kilo cukru
  • přidáme 3 dkg kyseliny citronové a 3 gramy kyseliny benzoové
  • Necháme opět stát 24 hodin - za občasného zamíchání se cukr sám rozpustí.
  • Potom stáčíme do petlahví. Lahev naplníme až po okraj a zavíráme (zašroubujeme) přes kousek mikrotenu, který naprosto utěsní uzávěr. Sirup takto vydrží i několik roků.

Právní prohlášení: Obsah internetového magazínu i jednotlivé jejich prvky jsou právně chráněny. Jakékoli užití spočívající v kopírování a/nebo napodobování obsahu a/nebo prvku tohoto internetového magazínu bez výslovného souhlasu provozovatele internetového magazínu je protiprávní, porušující práva společnosti k autorskému dílu a databázi a zakládající nekalosoutěžní jednání. Neoprávněným užitím obsahu a/nebo prvku interntového magazínu může dojít též k naplnění skutkové podstaty trestného činu porušení předpisů o pravidlech hospodářské soutěže dle § 248 trestního zákoníku a/nebo trestného činu porušení autorského práva, práv souvisejících s právem autorským a práv k databázi dle § 270 trestního zákoníku, za jejichž spáchání může být uložen trest zákazu činnosti, propadnutí věci nebo jiné majetkové hodnoty nebo trest odnětí svobody. Pokud máte o užití obsahu a/nebo prvku internetového magazínu zájem, kontaktujte redakci internetového magazínu. id7830 (dobra-kucharka.cz#6199)


Přidat komentář