Čínská restaurace

Česká kuchyně, která je velmi tučná a nezdravá, by se mohla inspirovat kuchyní čínskou, která je založena na lehkých a netučných jídlech a také na perfektní vůni, chuti a vzhledu.

Pro čínskou kuchyni jsou charakteristické zdravé a lehké potraviny, zelenina a netučné maso. Čínská kuchyně je připravována tak, aby svou barevnou kombinací a kompozicí přinášela potěšení zraku, příjemnou vůní uspokojila čich a nakonec přinesla požitek chuťovým buňkám. Historie čínské kuchyně má velmi dlouhé kořeny. Tato kuchyně je velmi rozmanitá, nalezneme v ní nepřeberné množství barev, vůní, tvarů. Základem čínské kuchyně je využití pěti chutí a to kyselé, hořké, sladké, slané a ostré. Čínské menu musí kromě těchto pěti chutí obsahovat také různé druhy úprav pokrmů, v menu musí být zastoupena jídla křupavá, šťavnatá, suchá a lepkavá. Čínskou kuchyní se prolíná čínská filozofie. Rovnováha sil – Jin a Jang nachází své místo také v přípravě pokrmů. Jin představuje jemné, měkké, studené a tmavé. Jang představuje tvrdé, světlé, silné a horké. Proto můžeme v** čínských pokrmech** najít kombinaci sladké chuti a kyselé, jemné a ostré.

Stravovací zvyky v Číně

Číňané především chápou stravu jako prostředek ke zdraví. Zdejší lidové rčení říká, že výživná strava je nad všechny léky. Čínské zvyky se mění podle oblasti, kde se zrovna nacházíte. V jižní Číně na venkově se host uctívá šálkem teplého čaje. V jiných částech Číny dostanou hosté při návštěvě čerstvé ovoce. Důležitou součástí čínské kuchyně je také stolování. V Číne najdete většinou kulaté a menší stoly. Většinou zde platí, že je tolik chodů, kolik je hostů. Při stolování se používají hůlky, které mohou být vyrobeny ze dřeva, bambusu nebo umělé hmoty. Předkrmy jsou často doplněny omáčkami v malých miskách. Oběd nebo večeře často začínají studeným masem a zeleninou. K jídlu se podává ohřáté rýžové víno a na závěr hostiny polévka, rýže a čaj.

Kuře Kung – Pao

Jedním z nejznámějších čínských jídel je kuřecí Kung-Pao, které si získalo velkou oblibu po celém světě. K přípravě je potřeba vykostěné kuřecí maso nakrájené na kostičky. Maso se osolí, poté se osmaží na pánvi, přidá se chilli, pražené arašídy a zalije se zálivkou. Zálivka se připravuje z kuřecího vývaru, sojové omáčky, cukru, soli a škrobu.

Čínská restaurace

V České republice si čínská kuchyně také získala velkou oblibu, svědčí o tom velké množství čínských restaurací, které nalezneme skoro ve všech větších městech. Navštívit můžeme levné čínské restaurace, ale také ty dražší, kde je jídlo připravováno na vysoké úrovni. V klasické čínské restauraci můžete jako předkrm ochutnat jarní závitek se salátem, jako hlavní chod si můžete vybrat např. Pekingskou kachnu, ryby po Sečuánsku, kuře s bambusem a houbami nebo smažené nudle s kuřetem. Na závěr jako dezert můžete ochutnat smažené ovoce. Čínská kuchyně tak může zpestřit váš jídelníček.

Právní prohlášení: Obsah internetového magazínu i jednotlivé jejich prvky jsou právně chráněny. Jakékoli užití spočívající v kopírování a/nebo napodobování obsahu a/nebo prvku tohoto internetového magazínu bez výslovného souhlasu provozovatele internetového magazínu je protiprávní, porušující práva společnosti k autorskému dílu a databázi a zakládající nekalosoutěžní jednání. Neoprávněným užitím obsahu a/nebo prvku interntového magazínu může dojít též k naplnění skutkové podstaty trestného činu porušení předpisů o pravidlech hospodářské soutěže dle § 248 trestního zákoníku a/nebo trestného činu porušení autorského práva, práv souvisejících s právem autorským a práv k databázi dle § 270 trestního zákoníku, za jejichž spáchání může být uložen trest zákazu činnosti, propadnutí věci nebo jiné majetkové hodnoty nebo trest odnětí svobody. Pokud máte o užití obsahu a/nebo prvku internetového magazínu zájem, kontaktujte redakci internetového magazínu. id7809 (dobra-kucharka.cz#9869)


Diskuze a zkušenosti

Abdul Abekalaber | 02.02.2015 12:27
Re: Čínská restaurace Uinr sfgu uasdhzu ahduha sgh sdfiszdg !!!!!


Přidat komentář