Africká restaurace

Když máte chuť vyzkoušet mezinárodní kuchyni, můžete navštívit restauraci italskou, čínskou, japonskou, indickou, ale co africká restaurace? Jaké speciality se zde podávají a kde na ni můžete narazit?

Africká kuchyně je velmi rozmanitá, na severu Afriky můžeme ochutnat jiné pokrmy než na jihu. Každá část Afriky má svá typická jídla a také každá část Afriky byla ovlivňována jinými kulturami, což se odráží na jídelníčku. Proto nebuďte zaskočeni, když v Africe narazíte na typické anglické nebo indické jídlo. V Africe můžete ochutnat jak typické africké pokrmy, tak muslimská jídla. Africká kuchyně je plná zeleniny a ovoce. V pokrmech můžete často narazit na banány, vodní meloun, sladké brambory. V Africe se jako koření používá především česnek, pepř, muškátový oříšek a kari. Maso v afrických pokrmech je většinou kuřecí, vepřové, hovězí nebo rybí. Z typických afrických jídel můžeme jmenovat např. fufu (škrobovitá kaše), maniok (kořenová zelenina se škrobem) nebo hariru (marocká polévka).

Africká restaurace

V menších městech bychom** africkou restauraci** hledali jen marně. Na africké speciality můžeme narazit především ve větších městech, jako je Praha nebo Brno. Když už se rozhodnete navštívit** africkou restauraci**, můžete se těšit na spoustu vynikajících jídel, mezi které patří např. polévka harira nebo fufu.

Harira

Harira je polévka původem z Maroka. K přípravě této polévky je potřeba zelenina, maso, luštěniny. Směs koření dává této polévce typickou vůni, polévka se dochucuje římským kmínem, skořicí, mletou paprikou, čerstvými bylinkami, koriandrem a petrželkou. Polévka se většinou podává s arabským chlebem a může se vylepšit citronovou šťávou a datlemi.

Fufu

K přípravě fufu potřebujete tyto ingredience: oloupaný kořen manioku a banány. Kousky manioku a banánů se v hluboké pánvi zalijí vodou a nechají se vařit přibližně 20 minut. Poté se odebere voda a pánev se dá na mírný oheň, uvařený maniok a banány se rozmačkají pomocí lžíce, do směsi se postupně přidává voda, až směs získá žádanou konzistenci. Poté se vše míchá tak dlouho, dokud není směs bez hrudek. Do fufu se může přidat lžička soli.** Fufu** se podává s omáčkou, rybou nebo zeleninou.

Harissa

Mnohá jídla se dochucují právě touto kořenící směsí, která pochází z Tuniska a velkou oblibu si získala především v Severní Africe a na Blízkém Východě. Harissa se může používat jako kořenící směs téměř ke všem jídlům (příprava omáček, dušené zeleniny, masa atd.). Na směs je nutné mít tyto ingredience: chilli papričky, česnek, koriandr, římský kmín, papriku, sůl a olivový olej. Vše se smíchá, až vznikne hustá pasta. Tuto kořenící směs pak můžete používat k přiostření pokrmů, na grilování nebo k výrobě omáček. Také u nás je k dostání tato kořenící směs, můžete ji zakoupit zavařenou ve větších supermarketech.

Právní prohlášení: Obsah internetového magazínu i jednotlivé jejich prvky jsou právně chráněny. Jakékoli užití spočívající v kopírování a/nebo napodobování obsahu a/nebo prvku tohoto internetového magazínu bez výslovného souhlasu provozovatele internetového magazínu je protiprávní, porušující práva společnosti k autorskému dílu a databázi a zakládající nekalosoutěžní jednání. Neoprávněným užitím obsahu a/nebo prvku interntového magazínu může dojít též k naplnění skutkové podstaty trestného činu porušení předpisů o pravidlech hospodářské soutěže dle § 248 trestního zákoníku a/nebo trestného činu porušení autorského práva, práv souvisejících s právem autorským a práv k databázi dle § 270 trestního zákoníku, za jejichž spáchání může být uložen trest zákazu činnosti, propadnutí věci nebo jiné majetkové hodnoty nebo trest odnětí svobody. Pokud máte o užití obsahu a/nebo prvku internetového magazínu zájem, kontaktujte redakci internetového magazínu. id7815 (dobra-kucharka.cz#9875)


Přidat komentář