Recept na utopence - utopenci

Utopenci - recept. Tip na ohnivé utopence. Lák na utopence. Recept na utopence. Suroviny na utopence. Postup nakládání utopenců. Recept na čertovy buřty. Postup přípravy - čertovy buřty.

Utopenci - recept

Ingrediencena utopence

1,5 kg kabanosu nebo 8 špekáčků, 3 cibule, ocet, sůl, pepř, nové koření, bobkový list

Máte-li rádi nakládaný česnek, klidně si jej k utopencům dopřejte.

Postup- utopenci

Špekáčky nebo kabanos oloupejte, v případě kabanosu jej pokrájejte na větší špalíčky. Rozkrájejte je podélně na půlky, cibuli nakrájejte na kolečka. Do pětilitrové čisté zavařovací lahve naskládejte špekáčky a prokládejte je plátky cibulí. Obsah zalijte ještě horkým lákem, přidejte bobkový list a zavíčkujte. Celofánem a gumičkou sklenici dobře uzavřete. Alespoň týden nechejte utopence uležet, aby získaly tu správnou chuť.

  • Sedm dní a sedm nocí vyžadují utopenci na to, aby se správně uležely a získaly požadovanou chuť. Dobře uležené jsou pak výbornou pochoutkou k pivu, ale lze je použít také do salátů jako zdravější variantu.

Tip na ohnivé utopence

Pokud toužíte po pikantnějších utopencích, můžete do jednotlivých vrstev přidat feferonky nebo chilli papričky. ## Lák na utopence

Vodu svařte s octem, přidejte koření (vše kromě bobkového listu), půlku cibule a trochu oleje. Podle chuti můžete přidat i cukr. Vše 10 minut povařte a odstavte. Nechejte mírně vychladnout a přeceďte.

Recept na utopence II

Do pětilitrové láhve od okurků

Suroviny na utopence

  • 2 kg méně tučných špekáčků
  • 1.75 kg cibule
  • 600 ml octa
  • 1250 ml vody
  • 5 polévkových lžic soli - 120g
  • 1/2 polévkové lžíce mletého černého pepře - 5g
  • 3/4 polévkové lžíce cukru - 10g
  • 1 polévková lžíce oleje
  • 3 bobkové listy
  • na špičku nože chilli

Postup nakládání utopenců

Nejprve si připravíme nálev. Dáme vařit vodu s octem. Ve varu přidáme sůl, cukr, olej, bobkový list a chilli a necháme 2 minuty povařit. Nálev pak necháme vychladnout.
Špekáčky oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Oloupanou cibuli nakrájíme na rovnoměrná kolečka. Do vymyté pětilitrové sklenice od okurek dáme cca 1 cm vysokou vrstvu cibule. Potom tuto cibuli poklademe vrstvou špekáčků. Vrstvy opakujeme až do naplnění sklenice.
Vychladlý nálev nalijeme do připravené sklenice. Sklenici je na závěr nutné dobře uzavřít - stačí celofán a gumička.

Recept na čertovy buřty

Suroviny na čertovy buřty

  • 10 až 12 špekáčků
  • 3 velké cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 1 láhev ostrého kečupu
  • 1/2 litru černého piva
  • sušená nebo čerstvá feferonka
  • sádlo
  • sůl
  • pepř

Postup přípravy - čertovy buřty

  • Oloupanou cibuli nakrájíme na tenká kolečka a rovnoměrně ji poklademe na dno pekáčku.
  • Špekáčky oloupeme překrojíme podélně na polovinu a ještě nařízneme oba konce. Pokládáme je přeříznutou stranou do pekáče. Nakrájíme feferonku a vložíme jí do mezer mezi špekáčky. Obsah pekáčku opepříme a mírně osolíme. Hustě posypeme cibulí nakrájenou na "céčka" a jemně nasekaným česnekem.
  • Lžičkou nabereme sádlo a vložíme jej do všech čtyř rohů pekáčku. Na horní vrstvu cibule nalejeme kečup. Celý obsah potom polejeme 2/3 černého piva.
  • Vložíme do předehřáté trouby a zapékáme při 200 °C 30 minut.
  • Podáváme s čerstvým chlebem a samozřejmě s pivem.

Právní prohlášení: Obsah internetového magazínu i jednotlivé jejich prvky jsou právně chráněny. Jakékoli užití spočívající v kopírování a/nebo napodobování obsahu a/nebo prvku tohoto internetového magazínu bez výslovného souhlasu provozovatele internetového magazínu je protiprávní, porušující práva společnosti k autorskému dílu a databázi a zakládající nekalosoutěžní jednání. Neoprávněným užitím obsahu a/nebo prvku interntového magazínu může dojít též k naplnění skutkové podstaty trestného činu porušení předpisů o pravidlech hospodářské soutěže dle § 248 trestního zákoníku a/nebo trestného činu porušení autorského práva, práv souvisejících s právem autorským a práv k databázi dle § 270 trestního zákoníku, za jejichž spáchání může být uložen trest zákazu činnosti, propadnutí věci nebo jiné majetkové hodnoty nebo trest odnětí svobody. Pokud máte o užití obsahu a/nebo prvku internetového magazínu zájem, kontaktujte redakci internetového magazínu. id7762 (dobra-kucharka.cz#8364)


Přidat komentář