Kurzy vaření

Také se řídíte pravidlem kuchaře-amatéra č. 1 – když se to napoprvé nepovede, objednej pizzu? Tu pak vyndáte z mrazáku a posypete strouhaným eidamem? Určitě nejste jediní. Možná si říkáte, proč byste měli vařit, od čeho jsou restaurace, že. Ale…

Třeba už jste někdy otevřeli kuchařku s přesvědčením, že podle receptu uvaří přece každý. Jistě, uvaří. V jedné ruce kuchařku a druhou rukou na klávesnici notebooku na wikipedii hledáte, co je to propasírovat, gratinovat nebo bešamel. A přitom existuje mnohem jednodušší způsob.

Základy ale i kuchařské vychytávky se můžete naučit na kurzu vaření. Ano, slyšíte dobře. I na tohle jsou kurzy. Myslíte si, na co mi bude kurz? Máma taky do žádného nechodila a vařit umí. Zkušenosti předávané z generace na generaci mají své kouzlo. Ale na kurzech vaření vás kulinářskému umění budou učit mistři ve svém oboru. Kde jinde dostanete příležitost vyzpovídat a nakouknout pod pokličku nejlepším kuchařům v zemi?

Kurzy vaření

Hledáte odborníka na zdravou výživu? Chcete se naučit zdravě vařit a zároveň si bio potraviny z pohodlí domova nakoupit?

Jaké kurzy nabízíme?

• Kurz pečení chleba.

• Pizza a jiné pečivo.

• Snídaně je základ.

• Pohanka.

• Tofu.

• Brambory a co na to?

• Quinoa, jáhly, kuskus.

• Luštěniny.

• Zdravě sladké dobroty.

Co je to kurz vaření?

Kurz vaření je praktická výuka vaření pod dohledem zkušených kuchařů. Nejde ale jen o učení mučení u plotny. Dozvíte se i něco z historie vaření a kuchaři se s vámi rádi humornou formou podělí o své bohaté zkušenosti a zážitky z praxe.

Kurzy probíhají většinou v prostorách kulinářské školy, některé ale nabízejí i možnost vaření přímo u vás doma. Kulinářské školy disponují kuchyněmi vybavenými moderními technologiemi pro přípravu pokrmů. Součástí příjemného a účelně zařízeného interiéru kuchyně bývá i jídelní koutek, kde si můžete vychutnat vámi připravené jídlo.

Biopotraviny

Chleby pečené u nás jsou v Bio kvalitě z čerstvé pomleté mouky. V našich výrobcích nenaleznete žádnou bílou mouku, stejně tak jako chemické látky a kypřidla. Na doslazení našich produktů používáme pouze med, třtinový cukr a ječný slad.

Veganské kurzy vaření

Během našeho kurzu zjistíte nejen informace o surovinách, které používáte, ale také jak je co nejlépe zpracovat. Pod dozorem našich profesionálních lektorů se naučíte uvařit několik specialit, ke kterým získáte i jejich recepty. Ke konci svá jídla ochutnáte a můžete je vzít i domů, ať také ochutnají, co jste vytvořili. Během našeho kurzu bude také zdravotní přednáška vedená výživovým specialistou.

Celozrnné a nerafinované výrobky

Celozrnné výrobky jsou bohatým zdrojem vlákniny, která je nejen vhodná pro lepší trávení, ale i jako prevence před nemocemi trávicího ústrojí. V celozrnném pečivu jsou navíc ve vyváženém poměru některé výživné látky, minerály a vitamíny, které obsahují zrna. Proto by vláknina ve vašem jídelníčku rozhodně neměla chybět.

Na vaření nemám talent

Jste ten typ, co připálí i párky? To přece nevadí! U vaření víc než jinde platí, že žádný učený z nebe nespadl. Školy vaření nabízí širokou škálu kurzů. Na své si přijdou začátečníci i pokročilí, stačí si jen vybrat ten správný kurz. Zápasíte se škrabkou pokaždé, když loupete brambory? Pak je kurz vaření pro úplné začátečníky ta pravá volba pro vás. Naučíte se správně používat nůž nebo škrábat zeleninu bez toho, abyste nakonec měli prsty olepené náplastí jako Michael Jackson. Je jasné, že po jednom kurzu z vás nebude Zdeněk Pohlreich, ale třeba vás vaření opravdu chytne a zatoužíte se ve svém kulinářském umění chtít zdokonalovat i nadále.!

Co se v kurzu vaření můžu naučit?

Na kurzech vaření se naučíte vařit speciality české i mezinárodní kuchyně. Seznámíte se se způsoby úpravy masa, naučíte se připravovat ryby, mořské plody, omáčky a polévky. Vysvětlíme vám, jak je důležité používat kvalitní suroviny, co je to foodstyling nebo molekulární kuchyně. Dozvíte se něco o stolování a historii gastronomie. A kromě toho vám prozradíme i spoustu kulinářských tipů. Poodhalíme vám tajemství přípravy pokrmů. Pokud pláčete pokaždé, když krájíte cibuli a vaším nejlepším přítelem při vaření je mikrovlnka, je načase to změnit.

Vařit umím, k čemu mi bude kurz?

Zvládnete svíčkovou i rajskou, ale na italskou kuchyni chodíte do pizzerie, gyros si dáváte na stojáka a sushi kupujete v supermarketu? Kurzy vaření vás seznámí a uvedou do tajů nejen italské a řecké kuchyně. Kulinářské školy nabízí celé cykly kurzů specializovaných na kuchyni určité země. Mexická, japonská, libanonská, španělská, argentinská, francouzská nebo thajská kuchyně to je jen ochutnávka z široké nabídky kulinářských škol. Po absolvování nějakého z těchto kurzů už určitě nebudete na každou party chystat chlebíčky a jednohubky s česnekovou pomazánkou. Vaše standardy se zvýší a eidam na pizze už pro vás bude nepřijatelný.

Vegetariánské kurzy vaření

Patříte k těm, co si hlídají tajli? Nejíte maso? Pak máte nejspíš pocit, že kurzy vaření jsou vám k ničemu. Ale opak je pravdou! Ani vy se nemusíte kurzů vaření bát. Existují kurzy zdravého a makrobiotického vaření. Vegetariánům, které už nebaví si v restauracích dávat jen salát a těstoviny, jsou určeny kurzy vegetariánské kuchyně. Nespornou výhodou těchto kurzů je fakt, že se setkáte s lidmi podobného smýšlení a můžete si tak předávat své zkušenosti a třeba i najít nové přátele.!

Pod taktovkou šéfkuchaře

Ať si vyberete kurz české, mezinárodní nebo vegetariánské kuchyně, můžete si být jisti, že se vám budou věnovat skuteční profesionálové. Kulinářské školy pořádají kurzy pod taktovkou kuchařů s mezinárodními zkušenostmi, z nichž mnozí vaří v nejlepších restauracích u nás. Učit vařit se tak můžete opravdu od nejlepších. Kurzy mezinárodní kuchyně jsou mnohdy vedeny tamními kuchaři, takže se můžete spolehnout, že jídla budou připravována podle originálních receptur. Zajímá vás, jak chutná paella připravená Španělem, fajitas od Mexičana nebo jaké speciality se dělají v Libanonu? Přihlaste se na kurz mezinárodní kuchyně a vrhněte se na objevování chutí a vůní dálných krajin.

Vaření je zábava

Říká se, že ženy vaří z nutnosti, muži pro zábavu. Tak tohle už dávno neplatí. A už vůbec ne na kurzech vaření. Nebudete jen koukat šéfkuchařovi přes rameno. Během kurzu budete zábavnou formou zapojeni do celého procesu. A nebojte se, že na vás zbudou jen pomocné práce jako čištění zeleniny nebo válení těsta. Kuchaři vám vše vysvětlí, ukážou a pak si to můžete sami vyzkoušet. Nudit se určitě nebudete. Ale hlavně nebuďte plaší a ptejte se! Absorbujte tolik informací, kolik jen můžete. Učit se od špičkových šéfkuchařů je příležitost!!

Jak kurzy vaření fungují?

Kurzy vaření jsou určeny pro jednotlivce, páry a malé skupiny. Stačí si jen vybrat z nepřeberného množství kurzů a vhodný termín. V současné době je na trhu spousta kulinářských škol, takže můžete vybírat podle toho, co vás zajímá. Nemusíte mít absolutně žádné zkušenosti s vařením. Starosti si nemusíte dělat ani se surovinami, ty jsou zahrnuty v ceně kurzu. Na některých kurzech nabízí i občerstvení nebo servírují víno, kterým si můžete zpříjemnit třeba čekání při vaření. Vše, co na kurzu uvaříte, to si sníte. A co nesníte, to si zabalíte a odnesete s sebou.

Jak vybrat správný kurz vaření?

Tápete, jakou školu si vybrat? Zajděte se podívat přímo do kulinářské školy, osobní setkání a krátký rozhovor s kuchaři vám jistě prozradí nejvíc. Pokud si pořád nejste jistí, co vás čeká, objednejte si nejdřív jednodenní kurz. Třeba se vám to zalíbí a zjistíte, že vaření je vysoce návyková záležitost. Pokud ano, můžete se objednat na několikadenní kurzy. Ale i kdybyste světu vaření nepropadli nadobro, určitě nebude investovaných peněz do kurzu litovat!

Pošlete babičku na kulinářský kurz

Kurz vaření je i skvělý zážitkový dárek. Dárkovým certifikátem můžete obdarovat sebe, kamarádku na vdávání, která si zatím s vařečkou netyká, nebo třeba vašeho šéfa. Kurzy vaření lze doporučit i jako vhodnou teambuildingovou aktivitu pro firmy. Chcete partnerovi jemně naznačit, že láska prochází žaludkem? Objednejte vás oba na kurz vaření pro páry. Darujte dárkový certifikát na kurz třeba japonské kuchyně vaší babičce a uvidíte, co bude další víkend servírovat místo štrúdlu. Nikdy není pozdě naučit se něco nového. Stačí mít jen chuť!

Právní prohlášení: Obsah internetového magazínu i jednotlivé jejich prvky jsou právně chráněny. Jakékoli užití spočívající v kopírování a/nebo napodobování obsahu a/nebo prvku tohoto internetového magazínu bez výslovného souhlasu provozovatele internetového magazínu je protiprávní, porušující práva společnosti k autorskému dílu a databázi a zakládající nekalosoutěžní jednání. Neoprávněným užitím obsahu a/nebo prvku interntového magazínu může dojít též k naplnění skutkové podstaty trestného činu porušení předpisů o pravidlech hospodářské soutěže dle § 248 trestního zákoníku a/nebo trestného činu porušení autorského práva, práv souvisejících s právem autorským a práv k databázi dle § 270 trestního zákoníku, za jejichž spáchání může být uložen trest zákazu činnosti, propadnutí věci nebo jiné majetkové hodnoty nebo trest odnětí svobody. Pokud máte o užití obsahu a/nebo prvku internetového magazínu zájem, kontaktujte redakci internetového magazínu. id7770 (dobra-kucharka.cz#9823)


Diskuze a zkušenosti

Klára N. | 21.07.2015 00:09
Re: Kurzy vaření Dobrý den, kde se kurzy konají a na co jsou zaměřené? Díky, Klára.


Přidat komentář