Hořčice

Hořčičná mouka, která z něj vznikne, je míchána se solí, kořením a octem. Hořčice upravuje trávení tuků a podporuje tvorbu žaludečních šťáv. Hořčice je ideální k sytým pokrmům.

Surovinou je hořčičné semínko

Hořčice a její chuťový základ spočívá v použití rozdílného semínka. Surovinou je hořčičné semínko (může být žluté, ostré nebo extra ostré hnědé semínko).

Hořčičná mouka, která z něj vznikne, je míchána se solí, kořením a octem. Hořčice upravuje trávení tuků a podporuje tvorbu žaludečních šťáv. Hořčice je ideální k sytým pokrmům.

Několik druhů koření hořčice

  • Hořčice kremžská

    Obsahuje semínka hrubě mletá, je středně ostrá a hodně kořeněná. Hořčice kremžská bývá chutným doplňkem marinád. Je výborná ke zjemnění pokrmů.

  • Hořčice bavorská

    Sladký druh hořčice. Vyrábí se z hrubě mletých žlutých či hnědých hořčičných semínek. Přislazuje se cukrem Hodí se k uzeninám a klobásám.

  • Estragonová hořčice

    Sekaný estragon a hořčice tvoří chutnou směs zejména k ochucení kořeněných omáček. Je skvělým doplňkem k masu.

  • Středně ostrá hořčice

    Hořčice středně ostrá je klasikou. Ostrost závisí na menším či větším množství hořčičných semínek. Obsahuje i sůl a ocet. Můžete ji užít prakticky ke všemu.

Právní prohlášení: Obsah internetového magazínu i jednotlivé jejich prvky jsou právně chráněny. Jakékoli užití spočívající v kopírování a/nebo napodobování obsahu a/nebo prvku tohoto internetového magazínu bez výslovného souhlasu provozovatele internetového magazínu je protiprávní, porušující práva společnosti k autorskému dílu a databázi a zakládající nekalosoutěžní jednání. Neoprávněným užitím obsahu a/nebo prvku interntového magazínu může dojít též k naplnění skutkové podstaty trestného činu porušení předpisů o pravidlech hospodářské soutěže dle § 248 trestního zákoníku a/nebo trestného činu porušení autorského práva, práv souvisejících s právem autorským a práv k databázi dle § 270 trestního zákoníku, za jejichž spáchání může být uložen trest zákazu činnosti, propadnutí věci nebo jiné majetkové hodnoty nebo trest odnětí svobody. Pokud máte o užití obsahu a/nebo prvku internetového magazínu zájem, kontaktujte redakci internetového magazínu. id7759 (dobra-kucharka.cz#6518)


Přidat komentář