Příprava krevet

Krevety jsou delikatesou. Ovšem jak je připravit? A co teprve jíst. Nenechte se ochudit o jedinečný zážitek jenom proto, že se něčeho bojíte. My vám poradíme, jak na pravé krevety.

Pokud zmiňujeme** krevety**, tak máme na mysli ty velké, nikoli titěrné, co dostanete v každém v supermarketu v mrazáku. Chuť klasických krevet je jedinečná a jiná. Spousta lidí má ale ostych. Jednak ze samotné přípravy, protože se jedná o** exotický pokrm**, a pak také z toho, že si nebudou moci poradit v manipulaci s jídlem.** Nic není tak složité**, jak se zdá.

Jak připravit krevety?

Krevetu musíte nejprve zbavit krunýře. Uchopte ji proto za hlavou a tu odlomte. Pak jemně naříznete nebo zcela otevřete krunýř a vyloupejte maso z ocasu. Kreveta má i část s ploutví, tu ponechte, protože pak se maso lépe jí. Nyní můžete** krevetu** připravit. Základem je spaření, kdy se maso zjemní. Můžete krevetu též** opéct, podusit i grilovat**. Zde se fantazii meze nekladou. Co se týká doby přípravy, tak záleží na velikosti, v průměru to je asi 5 minut. Krevety můžete také marinovat ve směsi oleje a koření, aby dostaly příhodnou chuť.

Přílohy ke krevetám

Skutečný požitkářský koncert tkví v kombinaci s krevetami. Nabízejí se jednak různé omáčky, kterými doplníte chuť tohoto mořského plodu. Stačí třeba směs jogurtu, česneku, soli a kopru. Nebo můžete využít ostřejší obměnu jako je barbecue.

Jinými ingrediencemi mohou být různé druhy pečiva, třeba česneková bageta, grilovaná zelenina nebo brambory. Nabízí se i těstoviny nebo rýže. Zde se tedy uplatní spíše menší formy krevet (ne ovšem ty malé, jak jsme je uváděli v počátku). Co se týká různých kombinací, tak zejména těstoviny jsou velmi užívanou formou příloh. Zde je dobré, že platí „méně je více". Aby vyniklo spojení krevet a těstovin, tak už moc nekombinujte další přísady a koření. Postačí vám třeba česnek nebo cibule, ostatní zeleninu i složité omáčky vynechte.

Jak jíst krevety

To je tvrdý oříšek pro ty, co vidí krevety. Z přípravy víte, že pokud se nechá ploutvička, tak ji můžete držet v této části. Někdo používá ubrousek. Lze ale mít i jen naříznutý krunýř, což vám dovolí maso vydlabat. Krevety se mohou jít rukama, zde ani etiketa není přísná.

Pokud máte krevety, které budete jíst samostatně, tak si můžete vybírat z namáčení do různých omáček, tedy něco jako dipů, jen je to kultivovanější stolování. Proto je nejlepší si pro sebe do malé misky uzmout kousek omáčky. Mějte na paměti, že omáčkou by se mělo šetřit, abyste dokonale propojili souznění mezi masem a přílohou.

Krevety jsou exotické jídlo, které láká, ale zároveň budí ostych. Ten není na místě. Užívejte si lahody pokrmů, které sice voní dálkami, ale můžeme si je dopřát i u nás. Jejich příprava není náročná, jen se ji stačí naučit.

Právní prohlášení: Obsah internetového magazínu i jednotlivé jejich prvky jsou právně chráněny. Jakékoli užití spočívající v kopírování a/nebo napodobování obsahu a/nebo prvku tohoto internetového magazínu bez výslovného souhlasu provozovatele internetového magazínu je protiprávní, porušující práva společnosti k autorskému dílu a databázi a zakládající nekalosoutěžní jednání. Neoprávněným užitím obsahu a/nebo prvku interntového magazínu může dojít též k naplnění skutkové podstaty trestného činu porušení předpisů o pravidlech hospodářské soutěže dle § 248 trestního zákoníku a/nebo trestného činu porušení autorského práva, práv souvisejících s právem autorským a práv k databázi dle § 270 trestního zákoníku, za jejichž spáchání může být uložen trest zákazu činnosti, propadnutí věci nebo jiné majetkové hodnoty nebo trest odnětí svobody. Pokud máte o užití obsahu a/nebo prvku internetového magazínu zájem, kontaktujte redakci internetového magazínu. id7745 (dobra-kucharka.cz#9892)


Přidat komentář