Krevetový koktejl

Krevety určitě patří na náš stůl nejen proto, že obsahují prospěšné látky, mimo bílkoviny, třeba omega 3 a omega 6 kyseliny, vitamíny B 12 a B 6, vitamín D, selen, fosfor a hořčík, ale kromě toho mají i vynikající chuť a jejich příprava bývá jednoduchá.

Vůně krevet vyvolává vzpomínky na moře

Objevit nějaký nový, přelomový recept s názvem Krevetový koktejl asi nejde, protože většina ho stejně připravuje podle své vlastní zkušenosti a podle toho, co mu chutná. To znamená, že vlastně každá z těch úprav je originální recept. Proto při přípravě tohoto koktejlu (směsi surovin) jde o to, aby pokrm takto vzniklý, byl zdravý, chutný, líbivý na pohled a pro velký úspěch často opakovaný. Pro ty, kdo nemají zkušenosti s krevetami, je důležité vědět, že opravdu není se čeho bát. Výroba takového koktejlu je rychlá, snadná a vzhledem k tomu, že se všeho používá v malé míře, nákup surovin není finančně náročný. Přípravu** krevetového koktejlu** zvládnou s lehkostí i ti, kdo nebyli políbení kuchařskou múzou.

Čerstvé suroviny v příjemné cenové relaci

Zcela zásadní je kvalita používaných** krevet**, ty mohou být** čerstvě loupané** nebo také** už oloupané, předvařené**. To, že se krevety prodávají už předpřipravené vás nesmí zaskočit, je to proto, že uchovat jejich čerstvost po vylovení je velice složitý proces. Vždycky platí, že musí být omyté, zbavené střívek a voňavé po moři, ne po rybině. Připravovaný koktejl bývá podáván jako předkrm a neslouží k zasycení hladových, proto k jeho přípravě stačí okolo 300 g krevetek, ty mohou být malé a drobné, dále si připravíme cherry rajčátka, čerstvý nebo kompotovaný ananas, ledový salát, kysanou smetanu, nať ze zelené cibulky, kečup, sůl, cukr, pepř, kari koření, máslo a limetku.

Příprava krevetového koktejlu

Rajčátka rozpůlíme, nať z cibulky nasekáme nadrobno, ananas nakrájíme na malé kousky, salát natrháme. Připravíme si zálivku z kelímku kysané smetany, špetky soli, cukru, malé lžičky kečupu a kari koření podle libosti. Čisté a suché krevetky krátce orestujeme na másle, délka restování se odvíjí podle toho, zda byly krevety čerstvé nebo předvařené. Do připravené misky nebo pohárku vložíme připravenou zeleninu s ananasem, navrstvíme krevetky i se sósem z másla a přelijeme připraveným dresinkem, ozdobíme zbylými krevetkami, půlkou rajčátka a svinutým plátkem limetky. Kdo chce, může koktejl obohatit o nasekané vajíčko natvrdo, nebo plátky salátové okurky, záleží opravdu na chuti a oblíbenosti používaných surovin. Hlavní roli v tomto receptu krom krevet hraje kari koření, které dává specifickou chuť a máslo, které zvýrazňuje vůni moře.

S krevetami nemusíte čekat na léto

Tento recept je ideální na léto, nemusíme se ho však obávat ani v zimních měsících, kdy nám připomene prázdniny a dovolenou. Ke krevetovému koktejlu se báječně hodí grilovaná bageta nakrájená na plátky, která byla předtím jemně pokapaná olivovým olejem a dokonalou iluzi léta dotvoří jemně perlivé lambrusco.

Právní prohlášení: Obsah internetového magazínu i jednotlivé jejich prvky jsou právně chráněny. Jakékoli užití spočívající v kopírování a/nebo napodobování obsahu a/nebo prvku tohoto internetového magazínu bez výslovného souhlasu provozovatele internetového magazínu je protiprávní, porušující práva společnosti k autorskému dílu a databázi a zakládající nekalosoutěžní jednání. Neoprávněným užitím obsahu a/nebo prvku interntového magazínu může dojít též k naplnění skutkové podstaty trestného činu porušení předpisů o pravidlech hospodářské soutěže dle § 248 trestního zákoníku a/nebo trestného činu porušení autorského práva, práv souvisejících s právem autorským a práv k databázi dle § 270 trestního zákoníku, za jejichž spáchání může být uložen trest zákazu činnosti, propadnutí věci nebo jiné majetkové hodnoty nebo trest odnětí svobody. Pokud máte o užití obsahu a/nebo prvku internetového magazínu zájem, kontaktujte redakci internetového magazínu. id7751 (dobra-kucharka.cz#10001)


Přidat komentář