Banánové fondue - recept

Na pánvi nechejte rozpustit máslo, přidejte cukr, skořici a rum. Zkuste si připravit banánové fondue. Grilovaný banán namáčený ve smetanové omáčce s rumem nebo v jogurtové kari omáčce je zajímavým zpestřením jídelníčku.

Banánové fondue s rumem

Ingredience

8 banánů, 100 g másla, 100 g hnědého cukru, 1 lžička mleté skořice, 100 ml rumu, 150 ml smetany #### Postup

Na pánvi nechejte rozpustit máslo, přidejte cukr, skořici a rum. Omáčku za občasného míchání vařte dokud nezhoustne. Přidejte smetanu, promíchejte a odstavte z ohně. Na gril dejte neoloupané banány a grilujte dokud slupka nezčerná a začne praskat. Banány pak nechejte mírně vychladit, oloupejte je a podávejte s miskou omáčky, do které se namáčí.## Banánové fondue s kari

Ingredience

1 banán, 150g jogurtu, 100g majonézy, 2 lžičky kari, 2 lžíce citronové šťávy, sůl #### Postup

Smíchejte jogurt s majonézou. Přidejte oloupaný rozmačkaný banán, kari, citronovou šťávu a špetku soli a dobře promíchejte. Banán můžete také ponechat nerozmačkaný a do připravené omáčky jej namáčet.

Právní prohlášení: Obsah internetového magazínu i jednotlivé jejich prvky jsou právně chráněny. Jakékoli užití spočívající v kopírování a/nebo napodobování obsahu a/nebo prvku tohoto internetového magazínu bez výslovného souhlasu provozovatele internetového magazínu je protiprávní, porušující práva společnosti k autorskému dílu a databázi a zakládající nekalosoutěžní jednání. Neoprávněným užitím obsahu a/nebo prvku interntového magazínu může dojít též k naplnění skutkové podstaty trestného činu porušení předpisů o pravidlech hospodářské soutěže dle § 248 trestního zákoníku a/nebo trestného činu porušení autorského práva, práv souvisejících s právem autorským a práv k databázi dle § 270 trestního zákoníku, za jejichž spáchání může být uložen trest zákazu činnosti, propadnutí věci nebo jiné majetkové hodnoty nebo trest odnětí svobody. Pokud máte o užití obsahu a/nebo prvku internetového magazínu zájem, kontaktujte redakci internetového magazínu. id7736 (dobra-kucharka.cz#6071)


Přidat komentář