Třeboňský kapr

Třeboňský kapr patří mezi nejlepší kapry, které trh nabízí. Zásluhou toho můžete bez obav použít jeho maso na přípravu nejrůznějších kapřích pochoutek. Můžete ho grilovat, vařit, péci, smažit, zkrátka chutnat vám bude vždy.

Třeboňský kapr

Tato dá se říci exkluzivní rybí značka, patří mezi nejznámější produkty českého rybníkářství. Vysoká kvalita Třeboňského kapra je dána zásluhou pečlivého** chovu** v čistém prostředí Třeboňské pánve, stejně jako používáním tradičních** technologií** chovu ryb, které jsou založeny na přirozené rybniční potravě. Od roku** 2007** používá Třeboňský kapr** chráněné zeměpisné označení**, které platí ve všech zemích Evropské unie.

Jak připravit Třeboňského kapra?

Možností je celá řada. Výtečné a velmi zdravé maso těchto kaprů si přímo říká o pravidelné zařazení do jídelníčku.

Křupavý Třeboňský kapr

Na 4 porce budete potřebovat: 1 lžíci mletého kmínu, 1 lžíci lněného semínka, sůl, 100 ml oleje a 600 g kapřích filet. Na obalení je zapotřebí kukuřičná krupice a na potření 1 lžíce bylinkového másla.** Příloha** různě upravené brambory a zeleninový salát.

Postup: Kapří filety nakrájejte na stejně velké kousky a osolte. Smíchejte kukuřičnou krupici s mletým kmínem a trochou lněného semínka. Připravené naporcované filety z kapra obalujte ve směsi a zvolna pečte ze všech stran na oleji. Upečené kousky potřete bylinkovým máslem a podávejte s bramborovou kaší, bramborem a zeleninovým salátem.

Kapří hranolky z Třeboňského kapra

Jedná se velmi oblíbenou a doporučovanou pochoutku v Třeboni.

Na 4 porce budete potřebovat: 200 ml oleje na smažení, 600 g kapřích filet. Na marinádu pak 30 g slané sójové omáčky, 1 lžíce mletého zázvoru, 3 stroužky prolisovaného česneku, 10 g soli, 1 lžičku mletého kmínu. Na obalení 50 g hladké mouky, 1 lžíci sladké papriky a 30 g škrobové moučky. Na přílohu brambory, máslo, mléko, sůl, kysané zelí, olej a cibulku. Na omáčku na kapří hranolky potřebujete zakysanou smetanu a křen nebo hotovou omáčku jako je tatarská omáčka.

Postup: Filety z vykostěného kapra nakrájejte na delší tenké kousky, které vypadají jako hranolky. Osolte je, vetřete do nich směs z lisovaného česneku, koření a sójové omáčky. Nechte do druhého dne odležet. Kousky kapra obalte ve směsi hladké mouky, papriky a škrobové moučky. Hranolky pak smažte je v rozpáleném oleji dozlatova. Usmažené hranolky nechte okapat v sítu nebo na papírové utěrce a můžete podávat. Na přílohu uvařte bramborovou kaši a smíchejte ji s vařeným kysaným zelím a osmaženou cibulkou. Na pokapání rybích hranolků podávejte buď křenovou omáčku, vzniklou pouhým smícháním přísad nebo jinou hotovou omáčku.

Vánoční Třeboňský kapr

Budete potřebovat: 600 g porcovaného kapra, 2 celá vejce, 30 g škrobové moučky, 100 ml mléka, 50 g hladké mouky, sůl, drcený kmín, 250 g kukuřičných lupínků, olej na smažení a citron.

Postup: Jednotlivé porce kapra nasolte, potřete drceným kmínem a nechte odležet do druhého dne. Z vajec, škrobu, soli, mouky a mléka vyšlehejte řidší těstíčko, které nechte chvíli odstát.Porce kapra namáčejte v těstíčku, nechte ho lehce stéct a pak vložte do mísy s rozmačkanými kukuřičnými lupínky, které lehce ze všech stran přimáčkněte k rybě. Pak smažte opravdu jen v mírně rozpáleném oleji tak, aby se lehce osmahly kukuřičné lupínky. Z části usmažené porce vyjměte, vložte na plech a dopečte v troubě při 90 stupních asi deset minut. Podávejte s bramborovým salátem.

Právní prohlášení: Obsah internetového magazínu i jednotlivé jejich prvky jsou právně chráněny. Jakékoli užití spočívající v kopírování a/nebo napodobování obsahu a/nebo prvku tohoto internetového magazínu bez výslovného souhlasu provozovatele internetového magazínu je protiprávní, porušující práva společnosti k autorskému dílu a databázi a zakládající nekalosoutěžní jednání. Neoprávněným užitím obsahu a/nebo prvku interntového magazínu může dojít též k naplnění skutkové podstaty trestného činu porušení předpisů o pravidlech hospodářské soutěže dle § 248 trestního zákoníku a/nebo trestného činu porušení autorského práva, práv souvisejících s právem autorským a práv k databázi dle § 270 trestního zákoníku, za jejichž spáchání může být uložen trest zákazu činnosti, propadnutí věci nebo jiné majetkové hodnoty nebo trest odnětí svobody. Pokud máte o užití obsahu a/nebo prvku internetového magazínu zájem, kontaktujte redakci internetového magazínu. id7724 (dobra-kucharka.cz#9990)


Přidat komentář