Dukátové buchtičky s krémem

Došla Vám inspirace co připravit k obědu pro své děti? Buďte si jistí, že nejvíce se jim zavděčíte dukátovými buchtičkami s krémem. Že nevíte jak na to? Právě pro Vás zde máme jednoduchý recept.

Sladká jídla

Sladká jídla jsou oblíbená jak u dospělých, tak i u dětí. Nejsou však oblíbená pouze pro svou delikátní chuť, ale také pro snadnou přípravu. Mnoho sladkých pokrmů si dokážou děti připravit i bez asistence rodičů. Nejsou to však pouze děti, které rády zasedají ke stolu, na kterém se podává něco sladkého, a proto není od věci zařadit do našeho jídelníčku sladké jídla častěji.

Jestliže máte problémy s váhou nebo kladete velký důraz na štíhlou linii, buďte si jisti, že sladkým jídlem přijmete skoro stejně kilojoulů, jako byste přijali při konzumaci jiného klasického jídla. Proto se neomezujte, a pokud máte chuť, něco sladkého si připravte.

Jen málokdo z nás odolá slastné sladké chuti výtečných pokrmů. Zpravidla tak činí v zájmu zachování si štíhlé linie, nebo prostě nemá až tak rád sladké jídlo. Sladká jídla můžete připravit buď ve formě hlavního jídla, nebo ve formě dezertu. Která forma je lepší, záleží čistě na Vás. Někdo si dokonce s klidným svědomým připraví dvě sladká jídla. Jedno jako hlavní chod a druhé jako dezert. Právě sladká jídla jako hlavní chod jsou vynikajícím řešením pro děti, neboť jak už bylo zmíněno na úvod, děti se můžou po sladkém jídle utlouct.

Na sladko je možné připravovat několik druhů příloh, jako je rýže nebo těstoviny. Tak z bramborového těsta existují možnosti, jak jej na sladko připravit v podobě šišek s mákem a cukrem. Ale opravdových hitem, který chutná snad každému a kterým nikdo nepohrdne, jsou dukátové buchtičky s krémem.

Dukátové buchtičky s krémem

Dukátové buchtičky s krémem jsou velmi oblíbeným pokrmem. Vždyť už jako děti jsme se těšili na dny, kdy podle jídelníčku měli být ve školní jídelně dukátové buchtičky s krémem. Jejich příprava je velmi snadná a zvládne ji téměř kdokoliv. Pojďme se na ni podívat.

Recept dukátových buchtiček s krémem

Na přípravu buchtiček budete potřebovat: 1/2  sklenice oleje (sklenice velká asi jako kelímek od hořčice, nebo malý hrníček), 2 žloutky, 1 celé vejce, 1 lžíce rumu (pokud připravujete pokrm pro děti,nebo nemáte rádi rumovou příchuť, můžete rum vypustit), strouhaná citrónová kůra, 50g pískového cukru, trochu soli, 1/2 balíčku vanilkového cukru, 30 dkg droždí, 1/8 litru mléka, 300g hladké mouky, 50g rozinek (opět záleží čistě na Vás, zda máte rozinky rádi či nikoli), 100g ztuženého tuku do pekáče a trochu másla na potření.

Na přípravu vanilkového krému potřebujete: 3 dl mléka, 2 žloutky, 1/2 sáčku vanilkového pudinku, 1 vanilkový cukr a 3 lžíce cukru.

Postup přípravy buchtiček

Buchtičky vytvoříme tak, že dále dohromady do mísy olej, žloutky, celé vejce, cukr, vanilkový cukr a strouhanou cit­rónovou kůru a tyto suroviny utřeme. Přidáme rum, vykynutý kvásek z droždí, mouku a sůl. Z toho všeho následně vypracujeme těsto a necháme ho kynout. Až těsto nakyne, zamícháme do něj oprané a předem namočené rozinky a znovu těsto vypracujeme a dáme ještě jednou kynout. Nakonec vyválíme plát, malou formičkou nebo lžičkou vykrajujeme buchtičky, tyto pokládáme na pekáč, který je již potřený tukem a klademe důraz na to, aby každá buchtička byla ze všech stran omaštěná. Až jsou buchtičky položené na pekáči, necháme je znovu vykynout a následně upečeme ve vyhřáté troubě do červena. Upečené buchtičky je možné posypat vanilkovým cukrem. Většinou se buchtičky podávají s vanilkovým krémem a nejlépe chutnají, pokud se podávají teplé.

Postup přípravy vanilkového krému

Postup je takový, že v trošce studeného mléka rozmícháme pudinkový prášek. Následně přidáme zbytek mléka, cukr a vanilkový cukr, žloutky a vše důkladně rozšleháme. Necháme na plotně vařit do požadované hustoty. Může se přidat ji trochu rumu.

Právní prohlášení: Obsah internetového magazínu i jednotlivé jejich prvky jsou právně chráněny. Jakékoli užití spočívající v kopírování a/nebo napodobování obsahu a/nebo prvku tohoto internetového magazínu bez výslovného souhlasu provozovatele internetového magazínu je protiprávní, porušující práva společnosti k autorskému dílu a databázi a zakládající nekalosoutěžní jednání. Neoprávněným užitím obsahu a/nebo prvku interntového magazínu může dojít též k naplnění skutkové podstaty trestného činu porušení předpisů o pravidlech hospodářské soutěže dle § 248 trestního zákoníku a/nebo trestného činu porušení autorského práva, práv souvisejících s právem autorským a práv k databázi dle § 270 trestního zákoníku, za jejichž spáchání může být uložen trest zákazu činnosti, propadnutí věci nebo jiné majetkové hodnoty nebo trest odnětí svobody. Pokud máte o užití obsahu a/nebo prvku internetového magazínu zájem, kontaktujte redakci internetového magazínu. id7703 (dobra-kucharka.cz#9901)


Přidat komentář