Bramboračka

Je spousta receptů, které jsou sice tradiční, ale málokdo je umí dobře připravit. Znáte recept na bramborovou polévku? Ne? Za chvíli si ji budete už moci připravit a ochutnat.

Bramborová polévka je tradiční pokrm, který patří na stůl každé české domácnosti. Hutné jídlo, které zasytí, i když jeho konzistence je vlastně tekutá. Ovšem bramboračka vyniká směsicí chutí. Jednak je to díky přidaným houbám, které jsou samozřejmě nejlepší čerstvé sušené. Pak je to i výrazná chuť majoránky. Samozřejmě, že i brambory zde hrají svoji roli jako pevná součást tohoto jídla. Pojďme se proto více podívat na to, jak si takovou lahodnou polévku můžete připravit doma. Uvidíte, že tradiční domácí polévka pak okouzlí nejen vás, ale i rodinu a návštěvy. Poznejte pravý recept, který využívaly již na še babičky a zde asi nepotřebujeme jiné reference. Jejich jídlo totiž bylo nezaměnitelné, tak mu vraťte kouzlo. Buďte takové kuchařinky jako byli ony a uvidíte, že sklidíte obdiv.

Bramboračka - ingredience

Na tuto polévku budete potřebovat 4 brambory, 1 mrkev, 1 petržel, půlku menšího celeru, cibuli, 3 stroužky česneku, 2 lžíce sušených hub, 4 lžíce hladké mouky, tuk, vodu, kmín, sůl a majoránku. Samozřejmě záleží na vašem gastronomickém vkusu, ovšem toto je základ, který dělá tu pravou bramboračku bramboračkou, jak se slangově říká.

Bramboračka - recept

Nejprve omyjte a nakrájejte brambory na kostičky. K tomuto receptu jsou pak nejvhodnější pevné odrůdy, které se vám v polévce nebudou rozpadat. Dále si celer, mrkev a petržel nastrouhejte na hrubším struhadle, aby jednotlivé kousky nebyly příliš velké, ale zase aby nebyly úplně rozmělněné. Co se týká sušených hub, tak ty nechte zatím změknout ve vodě.

Mezitím ale už dejte do vody (asi 1 litr) všechnu zeleninu, kterou jste před tím nakrájeli. Vše okořeňte a pak přidejte změklé houby (obvykle stačí 10 minut) a vařte asi 15 minut. Zkuste pro jistotu ochutnat brambory, jestli jsou měkčí a poté polévku dále dochucujte.

Poté přidejte prolisovaný česnek a polévku zahustěte jíškou, kterou připravíte z másla a mouky, které osmažíte. Vše opět přiveďte k varu a případně dochuťte. Jakmile máte polévku chutnou, tak ji můžete nalévat a zdobit třeba snítkou petržele.

Bramborová polévka má mnohaletou tradici a je to základ české kuchyně. Jen si vezměte suroviny: brambory, kořenová zelenina, majoránka nebo houby. To jsou ingredience, které jsou typické pro staročeská jídla. Udělejte si proto poctivý pokrm, který bude chutnat vám, vaší rodině, ale i přátelům. Přitom to není nic složitého, jen se musí dodržovat určitý postup, aby jste věděli, jak na to. Jakmile ale budete vědět, jak se polévka vaří, tak už vám to půjde bez problémů, uvidíte sami. Ať už jste zručný kuchař či nikoli, stačí jediné. Držet se receptu a dochucovat dle vlastní chuti.

Právní prohlášení: Obsah internetového magazínu i jednotlivé jejich prvky jsou právně chráněny. Jakékoli užití spočívající v kopírování a/nebo napodobování obsahu a/nebo prvku tohoto internetového magazínu bez výslovného souhlasu provozovatele internetového magazínu je protiprávní, porušující práva společnosti k autorskému dílu a databázi a zakládající nekalosoutěžní jednání. Neoprávněným užitím obsahu a/nebo prvku interntového magazínu může dojít též k naplnění skutkové podstaty trestného činu porušení předpisů o pravidlech hospodářské soutěže dle § 248 trestního zákoníku a/nebo trestného činu porušení autorského práva, práv souvisejících s právem autorským a práv k databázi dle § 270 trestního zákoníku, za jejichž spáchání může být uložen trest zákazu činnosti, propadnutí věci nebo jiné majetkové hodnoty nebo trest odnětí svobody. Pokud máte o užití obsahu a/nebo prvku internetového magazínu zájem, kontaktujte redakci internetového magazínu. id7722 (dobra-kucharka.cz#9976)


Přidat komentář